Ξεκάθαρες απαντήσεις ζητά από την κυβέρνηση για το φράγμα Κομψάτου ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου

Ο Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Χαρίτου, ζητά από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για την υλοποίηση του έργου του φράγματος Κομψάτου, μέσω ΣΔΙΤ, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η κ. Μπακογιάννη, από την Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα ερωτά ο κ. Χαρίτου, σε ποιο κυβερνητικό όργανο έχει αποφασιστεί, η ένταξη του έργου του φράγματος του Κομψάτου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Υπάρχει σε εξέλιξη μελέτη επικαιροποίησης του έργου και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της. Αφού αναφέρεται το φράγμα Κομψάτου, ως έργο ΣΔΙΤ, εάν βρίσκεται για έγκριση στη Διυπουργική των ΣΔΙΤ. Αν όχι, υπάρχει η σχετική χρηματοοικονομική μελέτη που απαιτείται για την εισαγωγή του σε αυτήν; Έχει ληφθεί

υπόψη το οικονομικό κόστος που θα επωμιστεί το δημόσιο και ο αγροτικός κόσμος για την κατασκευή μιας κοινωνικού χαρακτήρα υποδομής, μέσω σύμπραξης του δημοσίου

με τα ιδιωτικά συμφέροντα (ΣΔΙΤ);

Αν δεν υπάρξουν απαντήσεις για όλα τα παραπάνω τότε πρόκειται για επικοινωνιακού χαρακτήρα επισκέψεις, ανέξοδες υποσχέσεις προεκλογικού χαρακτήρα», αναφέρει ο κ. Χαρίτου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος