Ξάνθη:Να δοθεί πολιτική-νομική λύση ζητά το Επιμελητήριο για την ΣΕΚΑΠ

Array

«Είμαστε ξεκάθαροι, να δοθεί πολιτική-νομική λύση για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί αυτή η εταιρεία, να λειτουργήσει, να κρατήσει τους εργαζόμενους, 300 στον αριθμό άμεσοι και έμμεσοι και να συνεχίσει να στηρίζει τους καπνοκαλλιεργητές, μια μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα της περιοχής.» δηλώνει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Ξάνθης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο κ. Στέργιος Μωραϊτης.

Παράλληλα, καλεί τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές να αναλάβουν πρωτοβουλία και προτείνει να πραγματοποιηθεί σύσκεψη άμεσα υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Αν.Μ.Θράκης, του κ. Χρήστου Μέτιου. «Να συνεννοηθούν όλοι, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, ώστε να δοθούν λύσεις. Να κρατηθεί η εταιρεία, η οποία αν πτωχεύσει το κράτος δεν θα πάρει τίποτα, θα χαθεί ο πλούτος, θα υπάρξει έμμεσος και άμεσος μαρασμός της περιοχής.» δηλώνει ο κος Μωραϊτης σημειώνοντας πως θα πρέπει να «υπάρξει μια λογική νομική-πολιτική διευθέτηση, καθώς είναι πολλαπλά τα οφέλη, αν τολμήσουν και δώσουν πολιτική λύση.»

Ξάνθη:Να δοθεί πολιτική-νομική λύση ζητά το Επιμελητήριο  για την ΣΕΚΑΠΌπως τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Ξάνθης «Βρισκόμαστε σε μια περίεργη εποχή, που ενώ ένας άνθρωπος, πριν από λίγα χρόνια ήρθε στην περιοχή και την ευεργέτησε αγοράζοντας μια καταχρεωμένη εταιρεία και λύτρωσε τους εργαζόμενους και την περιοχή μας, από το μαρασμό και το κλείσιμο μιας Μονάδας που είχε ιστορία πενήντα χρόνων στην περιοχή. Έφερε πλούτο, ίδρυσε θέσεις εργασίας. Κι ενώ συνέβη αυτό, φτάνουμε σήμερα, χωρίς να έχει καμία ευθύνη ο κ. Ιβάν Σαββίδης και η εταιρεία, να επιβάλλεται πρόστιμο 38 εκ., πρόστιμο “χαριστική βολή” για την εταιρεία. » Παράλληλα, σημείωσε πως δεν είναι μόνο οι 170 άνθρωποι που έχουν άμεση σχέση με τη ΣΕΚΑΠ, καθώς η περιοχή είναι καπνοβιομηχανική και είναι συνυφασμένη μ’ αυτό το εργοστάσιο. «Ήταν το στολίδι της περιοχής, ο εργασιακός και ο οικονομικός πνεύμονας της περιοχής. Πήγε να κλείσει και βρέθηκε αυτός ο επιχειρηματίας, συγκράτησε το εργοστάσιο και το έκανε κερδοφόρο σε μια μνημονιακή περίοδο, κάτι σπάνιο για τη χώρα μας. Σε μια περίοδο που ψάχνουμε να βρούμε επενδυτές, μπαίνει σε τέλμα όλη αυτή η διαδικασία και όλος αυτός ο αγώνας που δόθηκε.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος