Ξάνθη: Υποδομές κι εργασία για την παραμονή των νέων στους οικισμούς της ορεινής περιοχής

Οι δρόμοι, το ζήτημα της υδροδότησης, η καθαριότητα και η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων είναι τα τρία ζητήματα που θέτει στην ατζέντα του ως σημαντικότερα προς ικανοποίηση ο πρώην δήμαρχος Μύκης, ο κος Τζεμίλ Καπζά.

Μιλώντας σήμερα 23-1-2023 στο www.ertnews.gr στάθηκε στα προβλήματα της περιοχής τονίζοντας ότι η υδροδότηση των οικισμών της περιοχής παράλληλα με τα θέματα της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού εξακολουθούν να αποτελούν ζητούμενα σε απομακρυσμένες κατοικίες και οικισμούς.

«Είναι ένα μεγάλο έργο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη για τη λειτουργία δεξαμενών» είπε σημειώνοντας ως τόπους με τα σημαντικότερα προς επίλυση προβλήματα τους οικισμούς: Εχίνος, Κένταυρος, Σμύνθη, Πάχνη, Θέρμες και Μύκη.

Μένοντας στα ζητήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων σημείωσε ότι η δημιουργία τους αποτελεί ακόμη ζητούμενο σε μια περιοχή με το νεανικό στοιχείο έντονο, ομοίως και την αθλητική δραστηριότητα.

Αναφερόμενος στο κομμάτι της πληθυσμιακής διαρροής από την περιοχή του ανέφερε ως παράδειγμα έναν οικισμό σημειώνοντας ότι συνεχίζεται προσθέτοντας ότι: « Μόνο από τον οικισμό της Μύκης έχουν μεταναστεύσει εκατό (100) άτομα» επισημαίνοντας ότι πολλές φορές η εργασία σε άλλες χώρες της Ε.Ε, στέκεται αιτία για τη λειτουργία της οικογένειας και το μεγάλωμα των παιδιών χωρίς την παρουσία και των δυο γονιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος