Ξάνθη: Ξεκινούν Μαθήματα εκμάθησης του Κώδικα Braille

Μαθήματα εκμάθησης του Κώδικα Braille για τυφλούς, άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, αλλά και σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται (π.χ. εκπαιδευτικούς) διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Ξάνθης. Ήδη έχουν οργανωθεί τέσσερα τμήματα, δύο πρωινά και δύο απογευματινά τα οποία θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στις 18-10-2021.

Οι εγγραφές είναι ήδη σε εξέλιξη και όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «καθημερινές ιστορίες» (7-10-2021) ο κος Μποζ Ερσίν, πρόεδρος της Ένωσης, λίγες θέσεις έχουν μείνει κενές. Από τις 22 έως τις 25 Οκτωβρίου θα οργανωθούν και τα τέσσερα τμήματα, που θα λειτουργήσουν στην Αλεξανδρούπολη.

«Ήδη καταβάλλονται προσπάθειες», σύμφωνα με τον κ. Μποζ Ερσίν, «να βρεθεί κατάλληλος χώρος και στην Κομοτηνή ώστε να φιλοξενηθούν τα τμήματα εκμάθησης του Κώδικα Braille για τα μέλη και όποιον άλλον ενδιαφέρεται, καθώς έχουμε ήδη πάρα πολλούς μαθητές που μετακινούνται από την Κομοτηνή σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη».

Τα μαθήματα είναι δωρεάν για τους τυφλούς, τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, τα ΑμεΑ και τα μέλη των οικογενειών τους. Για όποιον άλλον θελήσει να τα παρακολουθήσει για να ασχοληθεί επαγγελματικά στην Ειδική Αγωγή με Υπουργική Απόφαση τα μαθήματα έχουν ένα κόστος της τάξης των 200 ευρώ. Με την πιστοποίηση της επάρκειας να γίνεται στη Θεσσαλονίκη χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εκπαιδεύσουμε τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης αλλά και των συγγενών τους» είπε ο δραστήριος πρόεδρος. Τέλος, κατέληξε λέγοντας ότι: Εκείνο που επίσης ενδιαφέρει είναι να αναπτυχθεί μια κουλτούρα στα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας με αρχή από την ίδια την οικογένεια και το συγγενικό περιβάλλον, έτσι πάντα στο τέλος των μαθημάτων παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο υποστηρίζονται οι τυφλοί, τα άτομα με προβλήματα όρασης, δηλαδή ποιάς υποστήριξης θα πρέπει να τύχουν, αλλά και ποια προγράμματα (λειτουργικά-λογισμικά κ.α.) βοήθειας χρειάζονται».

Φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος