Ξάνθη: Το θρόισμα του νοτιά καλωσορίζει τον επισκέπτη στο χειμερινό Πόρτο Λάγος

Το χειμωνιάτικο κρύο και το θρόισμα του υγρού νοτιά καλωσορίζει τον επισκέπτη στο Πόρτο Λάγος. Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και τα πρώτα φώτα του εορταστικού διακόσμου από τα κοντινά σπίτια «ρίχνουν» το χρώμα τους στο Βιστωνικό Κόλπο.

Δεκέμβριος και η κίνηση στους δρόμους μικρή. Το ίδιο και στους χώρους αναψυχής. Μικρή χειμερινή τουριστική κίνηση «γνωρίζει» το Πόρτο Λάγος, ωστόσο, από τους δεκάδες Βούλγαρους τουρίστες που τα σαββατοκύριακα ««κατεβαίνουν» για ψάρεμα», όπως λένε οι ντόπιοι. Ομοίως και από τους επισκέπτες των γειτονικών πόλεων.

Ξάνθη: Το θρόισμα του νοτιά καλωσορίζει τον επισκέπτη στο χειμερινό Πόρτο Λάγος«Τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα» προσθέτουν και στέκονται με ελπίδα στους νέους και στις νέες που μένουν στον τόπο τους και συνεχίζουν μέσα από την προσπάθειά τους να του δίνουν πνοή. «Τα νέα παιδιά μένουν όλα» σημειώνουν και μιλούν για τη θάλασσα, τα ελαιόδενδρα και τη δουλειά στο λιμάνι που τους θρέφει.

Μιλούν με αγάπη και πίστη για την περιοχή τους και τις πολλές δυνατότητες που έχει: «Οι περισσότερες αναξιοποίητες» λένε και σπεύδουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στους αιρετούς: «Να προσέξουν λίγο τον εξωραϊσμό του Πόρτο Λάγους».
Κάποιοι πιο νέοι στην ηλικία στέκονται και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται από την περιοχή τους προς άλλους κοντινότερους ή και λίγο πιο μακρινούς προορισμούς, «άλλοτε με τη μορφή ημερήσιων εκδρομών και άλλοτε με τη μορφή τριήμερων κρουαζιέρων, γιατί όχι».

Με την καθημερινή ματιά τους να αντικρίζει το θρακικό πέλαγος συνεχίζουν την προσπάθεια θέλοντας να προστατέψουν αυτό που βρήκαν από τους προηγούμενους, αλλά κυρίως να συνεχίσουν για κάτι καλύτερο με τον τόπο τους «να έχει όλες τις προϋποθέσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος