Ξάνθη: Τη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου και το βιβλίο της «Σικελικό Ειδύλλιο» παρουσιάζει το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Τη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου και το βιβλίο της «Σικελικό Ειδύλλιο» παρουσιάζουν το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, στις 19:00 μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM .

“Νατουραλισμός, ρεαλισμός και διάθεση εξομολόγησης μιας ταλαιπωρημένης γυναίκας και ενός αστυνομικού, φανατικού καταδιώκτη της σικελικής μαφίας, χαρακτηρίζει το νέο βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου Σικελικό Ειδύλλιο“, αναφέρει σε βιβλιοκριτική της η Λευκή Σαραντινού στο fractalart 7/21. Όπως σημειώνει “Η συγγραφέας δεν χρειάζεται, φυσικά, συστάσεις, ούτε και η ιδιαίτερη, χωρίς συναισθηματικές εξάρσεις γραφή της, αλλά ούτε και ο τρόπος με τον οποίο μπλέκει αριστοτεχνικά, για άλλη μία φορά, την Ιστορία με τη Λογοτεχνία”.

Σύμφωνα με την ίδια “Το τελευταίο της βιβλίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιστορικό μυθιστόρημα, απεναντίας μάλιστα. Όμως, μέσα από τις προσωπικές εξομολογήσεις των δύο πρωταγωνιστών διαφαίνεται ολοκάθαρα η μεταπολεμική Ιστορία της Σικελίας και, σε κάποιον βαθμό, και ολόκληρου του ιταλικού έθνους.”

Για το βιβλίο θα μιλήσει η ιστορικός/συγγραφέας Λευκή Σαραντινού. Μετά την παρουσίαση του βιβλίου, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Για τον λόγο αυτό, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο fthrace@otenet.gr, ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την γραμματεία του Ιδρύματος στο 25410-29282 (09:30-13:30) δίνοντας τα εξής στοιχεία:

– e-mail

– Όνομα- Επώνυμο

– Αριθμό τηλεφώνου

Το Ίδρυμα θα στείλει ηλεκτρονικό σύνδεσμο για την παρακολούθηση 2 ημέρες πριν την εκδήλωση, σε όλους όσους ενδιαφερθούν αποστέλλοντας μήνυμα, προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση, είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εγκαταστήσει το πρόγραμμα ΖΟΟΜ στον υπολογιστή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος