Ξάνθη: Θλιβερή πραγματικότητα τα εργατικά ατυχήματα στην αν.Μ.Θ.

Μια θλιβερή πρωτιά συνοδεύει την εργασία στην Αν.Μ.Θ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης,  Άγγελο Μπεμπεκίδη η Περιφέρεια είναι πρώτη σε εργατικά ατυχήματα, αρκετά εκ των οποίων θανατηφόρα.

«Δυστυχώς, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στην αν. Μ.Θ. είμαστε αναλογικά πρώτοι σε εργατικά ατυχήματα και δυστυχώς θανατηφόρα κάποια από αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Όπως τόνισε είναι αναγκαία όσο ποτέ η δημιουργία τεχνικών επιθεωρητών. «Στα Σώματα Επιθεώρησης Εργασίας έχουμε κοινωνικούς επιθεωρητές, θέλουμε τεχνικούς, ειδικούς δηλαδή που θα βγαίνουν να κάνουν προληπτικούς ελέγχους για να μπορέσουν να προστατέψουν τη ζωή των εργαζομένων», είπε.

Κάλεσε δε τους εργοδότες να τηρούν τα μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας στους χώρους εργασίας- στις επιχειρήσεις για την προστασία των εργαζομένων τους. Και γνωστοποίησε τέλος ότι θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση – ημερίδα με θέμα την ασφάλεια στους χώρους εργασίας. «Προ των πυλών είναι η διοργάνωση ημερίδας για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων σε συνεργασία του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και της Περιφερειακής Αρχής», ανέφερε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος