Ξάνθη- Θ. Μουσόπουλος: Για τον ποιητικό ουρανό του Δημήτρη Βλαχοπάνου

“Η ποίηση είναι φάρμακο…” αναφέρει πολύ μεστά στο νέο του πόνημα ο Ξανθιώτης Φιλόλογος συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος γράφοντας για τον ποιητικό ουρανό του Δημήτρη Βλαχοπάνου.

Ξάνθη- Θ. Μουσόπουλος: Για τον ποιητικό ουρανό του Δημήτρη ΒλαχοπάνουΤον συνάδελφο Δημήτρη Βλαχοπάνο τον γνώρισε ως πεζογράφο και διαφωτιστή της κοινής γνώμης για την τραγωδία του μαρτυρικού Κομμένου Άρτας, ιδιαίτερης πατρίδας του. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για 33 χρόνια. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος πολιτιστικών και επιστημονικών συλλόγων και στελέχωσε από θέσεις ευθύνης το συνδικαλιστικό και πολιτιστικό κίνημα για πολλά χρόνια. Έλαβε μέρος σε δεκάδες συνέδρια και ημερίδες επιστημονικού και πνευματικού χαρακτήρα. Δημοσιεύει άρθρα, κριτικές και κείμενα σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και στον ηλεκτρονικό τύπο.

Ξάνθη- Θ. Μουσόπουλος: Για τον ποιητικό ουρανό του Δημήτρη Βλαχοπάνου Όπως τονίζει ο κος Μουσόπουλος, «Ο Δημήτρης Βλαχοπάνος ως μότο στα περισσότερα ποιήματα της συλλογής χρησιμοποιεί αποσπάσματα από στίχους γνωστών αγγλόφωνων τραγουδιών». Και σημειώνει ότι: «Ο Δημήτρης Βλαχοπάνος είναι ροκ. Όχι «ροκάς» από τους δήθεν, αλλά ροκ, με την έννοια της συνεπούς έκφρασης μιας ζωής ασυμβίβαστης με πνεύμα δημιουργικό και ανυπότακτο που βρίσκει την έκφρασή της, κατά κύριο λόγο, στη μουσική».

Διαβάστε εδώ:Ο ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος