Ξάνθη: Τέσσερις χιλιάδες μονάδες αίμα με αγάπη από τους εθελοντές – ενεργούς πολίτες

Τέσσερις χιλιάδες μονάδες αίμα συγκέντρωσε φέτος ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η Αγάπη». Τετρακόσιες (400) μονάδες περισσότερες από πέρσι έχοντας πραγματοποιήσει εβδομήντα πέντε (75) αιμοδοσίες εκτός Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με σημερινές (24-11-22)δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου στο www.ertnews.gr, του κου Ιωάννη Παπαχρόνη η προσπάθεια συνεχίζεται καθώς εκκρεμούν ακόμη τρεις τουλάχιστον εξορμήσεις: στην Κυψέλη (7 Δεκεμβρίου), στην Σταυρούπολη (12 Δεκεμβρίου) και στην Ξάνθη (21 Δεκεμβρίου). Σημαντική δε ώθηση δόθηκε από τη μαθητιώσα νεολαία της Ξάνθης, καθώς πραγματοποιούνται «εξορμήσεις » και στα σχολεία.

Προβληματισμός, ωστόσο, υπάρχει για τη μειωμένη προσέλευση στα Τμήματα Αιμοδοσίας, λόγω της φοβίας που προκαλεί ακόμη ο Covid, αλλά και της οικονομικής δυσπραγίας. «Δύσκολα καλύπτει κάποιος από οικισμό το κόστος των καυσίμων για να προσέλθει στην πόλη και να αιμοδοτήσει στο νοσοκομείο» δήλωσε ο κος Παπαχρόνης.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν τα νοσοκομεία της περιοχής με περισσότερο υγεινομικό προσωπικό, ώστε να μπορούν να προγραμματίζονται περισσότερες εθελοντικές αιμοδοσίες εκτός Νοσοκομείου. «θα πρέπει να βγαίνουν οι μονάδες έξω και να μαζεύουν αίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ξανά ότι «επιβάλλονται οι επισκέψεις και οι αιμοληψίες στους οικισμούς των Περιφερειακών Ενοτήτων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος