Ξάνθη: Τα παιδιά των Μουσικών Σχολείων θα ζήσουν το όνειρό τους πλάι στα ινδάλματά τους

Στον αριθμό 25 -σχεδόν τα μισά- έφτασαν τα Μουσικά Σχολεία από όλη τη Χώρα που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ στην Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο Καθηγητής Μουσικής και …ενορχηστρωτής του φεστιβάλ στην Ξάνθη, Αριστείδης Τρακάκης, οι μουσικές θα αρχίσουν να “ξετυλίγονται” από τις 2 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 7 του μηνός. Το φετινό σύνθημα είναι «όταν το σύγχρονο αγκαλιάζει το παραδοσιακό», γεγονός που σημαίνει πως οι μαθητές ανακαλύπτουν τα μουσικά πατήματα της Παραδοσιακής Μουσικής, εμβαθύνουν και προχωρούν στα σύγχρονα επίπεδα, κρατώντας την ζωντανή και αναλλοίωτη.

Τις πρωϊνές ώρες θα γίνονται εργαστήρια και βιωματικά σεμινάρια, γιατί η μάθηση δεν τελειώνει και δεν σταματάει ποτέ, ειδικά όταν οι μαθητές θα κάνουν μάθημα μαζί με καταξιωμένους Μουσικούς καλλιτέχνες, όπως ο Νίκος Κυπουργός, ο Σωκράτης Σινόπουλος, ο Γιώργος Κοντραφούρης. Τα βράδια, η πόλη θα πλημμυρίζει με συναυλίες, όπου τα παιδιά θα παρουσιάζουν τα έργα τους στην κεντρική πλατεία της πόλης και στην τελευταία στην παλιά πόλη.

«Αυτό, το να σε διδάξει το ίνδαλμά σου νομίζω πως τα παιδιά θα ζήσουν ένα μεγάλο όνειρο τους», τόνισε ο κ. Τρακάκης. Μάλιστα θα γίνει και ένας διαγωνισμός σύνθεσης μουσικής, με κριτική επιτροπή και τελικό νικητή.

Τα δύο τελευταία χρόνια με την πανδημία η διοργάνωση δεν έγινε.

Μαζί με τα παιδιά έχουν έλθει και 1.500 περίπου γονείς και συνοδοί αυτών. Χορηγός Προβολής του φεστιβάλ είναι η ΕΡΤ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το όραμα της σύμπραξης των Μουσικών Σχολείων ήταν μια ιδέα του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, πριν 9 χρόνια που πήρε σάρκα και οστά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος