Ξάνθη – Τ.Καραδέδος: Μια νέα υγειονομική κρίση θα έχει πολύ δυσμενείς επιπτώσεις (ηχητικό)

«Τα ποσοστά των εμβολιασμών στην Περιφέρεια αν.Μ.Θ. είναι χαμηλά και γι αυτό δεν θα έπρεπε να είμαστε και τόσο ήσυχοι» δήλωσε ο κος Τάσος Καραδέδος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (6-7-2021). «Οι υγειονομικοί θα έπρεπε να είχαν εμβολιαστεί όλοι από την αρχή. Δυστυχώς όμως δεν συνέβη αυτό και κυριάρχησαν απόψεις αντι-εμβολιαστικές» σημείωσε προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να ληφθεί μια μέριμνα, ώστε να μην υπάρξει διασπορά.

«Θεωρούμε ότι ο υγειονομικός εν αρχή θα πρέπει να μην βλάπτει. Κι όμως το 50% του προσωπικού των Νοσοκομείων δεν έχει εμβολιαστεί. Στα Νοσοκομεία υπήρξε διασπορά και από ανθρώπους που δεν ήταν εμβολιασμένοι, διασπορά μέσω και του Υγειονομικού Προσωπικού κι αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα.» είπε. Σύμφωνα με τον κο Καραδέδο οι υγειονομικοί μέσα στα Νοσοκομεία δεν θα πρέπει να είναι πηγή μόλυνσης. «Δεν έχουμε ενδυνάμωση των Νοσοκομείων. Το νοσοκομείο της Ξάνθης υπολειτουργεί, Είμαστε για κλάματα. Μέσα σε ένα πολιτικό σχέδιο που λέει υποβάθμιση των Νοσοκομείων εν ονόματι υποτιθέμενου ορθολογισμού. Ενώ θα περιμέναμε στην περιοχή μας, θα έπρεπε, να έχουμε κι άλλα Νοσοκομεία, Κέντρα με εξειδίκευση, να αυξηθεί η επένδυση στην περιοχή. Δημιουργείται ένα δυσμενές περιβάλλον. Μια νέα κρίση υγειονομική στην περιοχή θα έχει πολύ δυσμενείς επιπτώσεις».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης θα έπρεπε να εμβολιαστούν άπαντες οι υγειονομικοί δια νόμου. «Είναι ανάγκη δεν είναι απλή παραίνεση, αλλιώς δεν θα τα βγάλουμε πέρα» είπε προσθέτοντας ότι ένα μέρος των πολιτών ανταποκρίνεται ένα μέρος και ένα μέρος στέκει με σκεπτικισμό. «Όλο αυτό το διάστημα που επετράπη στην τηλεόραση το κάθε λογής «φρούτο» να αναδεικνύεται συνετέλεσε στην ανάδειξη αυτών των φαινομένων» είπε ο κος Καραδέδος προσθέτοντας «Λέει ο κάθε μη ειδικός ό,τι θέλει. Δε έχουν εμπλακεί οι ΙΣ σε όλη την Ελλάδα με τη διαχείριση. Επιτρέπει ακόμη και τώρα να ασκούνται πολιτικές στην περιοχή, ένα σύστημα «βωβό». Η εξουσία σίγουρα δεν μας άκουσε καθόλου, ένα μέρος των πολιτών μας άκουσε ένα δεν μας άκουσε». Τέλος, δεν παρέλειψε να απευθυνθεί στους συναδέλφους του λέγοντας «Είμαστε κι εμείς άνθρωποι. Κι εμείς υπάρχει κίνδυνος να αρρωστήσουμε. Ας φροντίσουμε όλοι να κάνουμε το καθήκον μας. Να προστατέψουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς, τις οικογένειές μας και τους ασθενείς μας».
Συνέντευξη –κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου
Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος