Ξάνθη: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στη ΦΕΞ

Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Νήματα με νοήματα ..» συνεχίζεται σήμερα το πρόγραμμα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών της ΦΕΞ.  Η τέχνη του νήματος  και τα υλικά της. Τα μάλλινα, τα βαμβακερά, του λιναριού,  τα μεταξωτά και τα χρυσοκέντητα. Ο αργαλειός, οι φορεσιές, τα κεντίδια, οι κλωστές και  τα παραμύθια περιμένουν τους μικρούς σε ηλικία συμμετέχοντες.

Σήμερα το βράδυ στις 20.00 στο  Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των βιβλίων  της Άννας Τενέζη . Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή! Και όμως ο απόηχος είναι ακόμη ζωντανός. Ευκαιρία φέτος να ξαναδούμε τα γεγονότα, να τα αναστοχαστούμε και να τα επανεκτιμήσουμε. Αυτό κάνουν σε κάποιο βαθμό και τα βιβλία της Άννα Τενέζη.

Από Τρίτη 1 Μαρτίου & καθ’ όλη τη διάρκεια των Θ.Λ.Ε.   [10.00] Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης «Από την σκιά στο φως… Ι»  εκπαιδευτικό πρόγραμμα   Η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ παρουσιάζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταινία είναι μια αλήθεια που επαναλαμβάνεται 24 φορές το δευτερόλεπτο»  .Τρίτη 1 Μαρτίου 2022  [19.00 -20.00]  Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης «Από την σκιά στο φως… ΙΙ   Αφιέρωμα στο μύθο του Ορφέα» Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες θέσεις.  Επίσης, το ίδιο βράδυ στις   [21.00] στο  Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης ο  κινηματογράφος των δημιουργών. Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Τζον Κασαβέτη.  (9/12/1929  – 3/2/1989).  

Από Τετάρτη 2 Μαρτίου & καθ’ όλη τη διάρκεια των Θ.Λ.Ε.   [10.00] Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης «η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» επιστρέφει, ένα  εκπαιδευτικό πρόγραμμα.  Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της βόλτας τους στην Παλιά Πόλη να μεταφερθούν σχεδόν 100  χρόνια πριν και να δούνε την πόλη με άλλη οπτική. Παρακολουθώντας  τη ζωή του Μάνου Χατζιδάκι . […] Κόστος Συμμετοχής: 2€/άτομο – Τηλ: 25410 25421. Την Τετάρτη 2 Μαρτίου [20.00] Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης η παρουσίαση «ΟΠΙΞΑΝ»  παίρνει σειρά, η  ομάδα προφορικής ιστορίας του μουσείου Ξάνθης .

Και την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 21.00 στο  Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης κάτι Παίζει και τις Πέμπτες  στο Μουσείο. Η κινηματογραφική λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης & της ΦΕΞ οργανώνουν έναν κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους & όχι μόνο.   Περισσότερες  πληροφορίες  στο http://elmexanthis.blogspot.gr/ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος