Ξάνθη – Σ. Πέτσας: “Μιλάμε πάντοτε με πράξεις”

Οι θεσμικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας -με αιχμή το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών– προκειμένου να υλοποιήσουν, άμεσα, σημαντικά έργα με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους κατοίκους, τέθηκαν στις συναντήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατά την επίσκεψή του στις Σάπες και στην Ξάνθη, μέρος της περιοδείας του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ξάνθη – Σ. Πέτσας: “Μιλάμε πάντοτε με πράξεις”Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Πέτσα ήταν ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, ενημερώθηκε για τα έργα προτεραιότητας του δήμου που φιλοδοξούν να αλλάξουν την όψη της τοπικής κοινωνίας, για τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά της περιοχής και κατέγραψε τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους, ενώ ξεχωριστή αναφορά έγινε στο ζήτημα του προσωρινού οικισμού Ποντίων για τον οποίο αναζητείται μόνιμη λύση. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος και ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Ξάνθη – Σ. Πέτσας: “Μιλάμε πάντοτε με πράξεις”Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε, επίσης, τον κατάλογο «Κύκλου Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας», εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξή του στις προσπάθειες του δήμου για την ένταξη του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Επόμενος σταθμός του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών ήταν η Ξάνθη, όπου ο κ. Πέτσας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης, κ. Εμμανουήλ Τσέπελη.

Ξάνθη – Σ. Πέτσας: “Μιλάμε πάντοτε με πράξεις”«Είμαστε εδώ προκειμένου να καταγράψουμε τα θέματα που απασχολούν τους δημότες, να δώσουμε λύσεις και ευελπιστώ ότι, στην επόμενη επίσκεψή μας, θα δούμε πολλά από αυτά τα οποία ανακοινώνονται, σήμερα, να δρομολογούνται. Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση είμαστε σύμμαχοι. Είμαστε κρίκοι στην ίδια αλυσίδα, προκειμένου να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη και να δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες που θα κρατήσουν τους νέους στον τόπο μας», επισήμανε ο κ. Πέτσας.

Όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, άμεσα εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δύο βασικές προτάσεις υψηλής προτεραιότητας του δήμου Ξάνθης για έργα ύδρευσης και ενεργειακής αξιοποίησης, συνολικού ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να ξεκινήσει η συμβασιοποίηση και η υλοποίησή τους.

«Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε όλοι ότι όταν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι έτοιμος να επισκεφθεί την πόλη, καταλαβαίνουμε ότι θα δρομολογηθούν και άλλα ζητήματα: θέματα αναπτυξιακά, θέματα που σχετίζονται με την κοινωνική συνοχή και θέματα που σχετίζονται φυσικά και με την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ενεργειακής τροφοδοσίας, όπως είναι το ζήτημα του φυσικού αερίου, κάτι πολύ σημαντικό, για το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά αύριο», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Επί τάπητος βρέθηκε και το ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων, για το οποίο, όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας, δρομολογούνται -σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας- μόνιμες και βιώσιμες λύσεις, που δε θα θάβουν, όπως είπε, το πρόβλημα «κάτω από το χαλί». Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, τόσο το θέμα της κινητικότητας όσο και των ελλείψεων του δήμου σε προσωπικό. «Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά, οριζόντια, όλους τους δήμους και, στο Υπουργείο Εσωτερικών, είμαστε στο στάδιο ενός γενναίου προγραμματισμού προσλήψεων για την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να βγάλει από πάνω της τον ‘βραχνά’ της υποστελέχωσης σε ανθρώπινο δυναμικό», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Στη συνάντηση στο Δημαρχείο της Ξάνθης συμμετείχαν, επίσης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος