Ξάνθη – Σ. Αρσενίου: Ας μην απεμπολούμε εν αγνοία μας ό,τι έχουμε κληρονομήσει από τις προηγούμενες γενιές

Πριν πέντε χρόνια 24 ζαχαροπλάστες της Ξάνθης ένωσαν δυνάμεις και παρασκεύασαν μια καριόκα Γίγας, βάρους 383 κιλών. Το εγχείρημα, μετά από οκτώ ώρες δουλειάς, πήρε μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. «Ήταν σίγουρα ένα ρεκόρ εντυπωσιασμού από την πόλη της Θράκης» δήλωσε ο κος Στέλιος Αρσενίου και πρότεινε τώρα να κάνουν το επόμενο βήμα και να περάσουν στο «ρεκόρ ουσίας», την συμπερίληψή της δηλαδή στους Άυλους Πολιτιστικούς Θησαυρούς της Unesco, Το δρόμο δείχνουν, όπως είπε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», οι Γάλλοι Αρτοποιοί με την Μπαγκέτα, το σύμβολο κατατεθέν των αρτοποιών, που πήρε το δρόμο για την καταχώρησή του στον Κατάλογο Θησαυρών της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Ξάνθη – Σ. Αρσενίου: Ας μην απεμπολούμε εν αγνοία μας ό,τι έχουμε κληρονομήσει από τις προηγούμενες γενιές
Ο κος Στέλιος Αρσενίου, αρχείο ΕΡΤ…

«Να υποβάλουμε το αντίστοιχο αίτημα κι εμείς, δηλαδή να διεκδικήσουμε με όποια διαδικασία προβλέπεται να συμπεριληφθεί και η καριόκα της Ξάνθης», ανέφερε ο κος Αρσενίου σημειώνοντας με νόημα στην ΕΡΤ Κομοτηνής ότι έχει ήδη προηγηθεί ο… στροβιλισμός της Ναπολιτάνικης πίτσας.

«Ας κάνουν και οι δικοί μας υπεύθυνοι το ίδιο. Το Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία μας για να προστατέψουμε την περιουσία, που μας έχει κληρονομηθεί από γενιά σε γενιά» τόνισε προσθέτοντας «Ας μην απεμπολήσουμε εν αγνοία μας κάποια από αυτά, που θα έπρεπε να τα έχουμε καταχωρήσει».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Θρακιώτης ζαχαροπλάστης, “Όλος ο πλανήτης γνωρίζει την Barila, ως εταιρεία παρασκευής ζυμαρικών, αλλά δεν γνωρίζει, ότι παρασκευάζεται με τα σκληρά σιτάρια της Θράκης”. Οι ζαχαροπλάστες της ΠΕ Ξάνθης δηλώνουν και πάλι έτοιμοι να ενώσουν δυνάμεις αν τους ζητηθεί…

Ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος