Ξάνθη: “Όνειρο στο κύμα” από την Εφορεία Αρχαιοτήτων υπό το φως της Πανσελήνου

Με την «Πανσέληνο της Αυγούστου» και τον ήχο του κύματος να τους συντροφεύει πενήντα άτομα (που έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή) θα ζήσουν το…όνειρο στο κύμα χάρη σε μια ακόμη αξιόλογη προσπάθεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης.

Όπως τόνισε σήμερα η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, η κα Κωνσταντίνα Καλλιοντζή μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (20-8-2021) στις 19.30 το βράδυ της 22ης Αυγούστου στην παραλία της Άσπρης Άμμου στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, θα πραγματοποιηθεί θεατρικό δρώμενο. Πρόκειται για την παρουσίαση του έργου «Ο νεκρός Ταξιδιώτης» του Παπαδιαμάντη από τον ηθοποιό Φιλοποίμενα Ανδρεάδη. «Ακούγεται λίγο μακάβριο αλλά δεν είναι όμως, είναι μια ιστορία που διαδραματίζεται δίπλα στη θάλασσα και γι αυτό θα την απολαύσουμε εκεί. Για τρία τέταρτα θα μας κρατήσει σκλαβωμένους ο κος Ανδρεάδης τηρώντας φυσικά όλοι μας τα πρωτόκολλα» είπε η κα Καλλιοντζή.

Όπως είπε, όποιος θέλει να απολαύσει τον αρχαιολογικό χώρο μαζί με το φεγγάρι ή το φεγγάρι με τον αρχαιολογικό χώρο, από τις επτά το απόγευμα μέχρι τις δώδεκα το βράδυ, θα μπορεί με ελεύθερη είσοδο να μπει μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων που είναι επισκέψιμος και να περι-διαβεί τα τείχη, τους δρόμους, την πόλη.

Σύμφωνα με την κα Καλλιοντζή η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο της, αλλά αποκαλύπτοντας τον χώρο που έχει επιλεγεί, το αρχαιολογικό μουσείο των Αβδήρων…

«Έχει κόσμο αλλά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια δεν είναι τόσοι πολλοί» είπε αναφερόμενη στην κίνηση που σημειώθηκε φέτος το καλοκαίρι στο αρχαιολογικό μουσείο των Αβδήρων προσθέτοντας ότι στον αρχαιολογικό χώρο τα άτομα θα είναι περισσότερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος