Ξάνθη: “Μικρά Μολύβια”, μεγάλοι συγγραφείς

Δύο σχολεία από την ΠΕ Ξάνθης συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Μικρά Μολύβια» που υλοποιείται σε σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου. «Εμείς δεν καίμε βιβλία, εμείς τα γράφουμε» δήλωσε σήμερα Τετάρτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο κος Γιάννης Ζαχαρόπουλος, Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας, Ιδρυτής και Γενικός συντονιστής των προγραμμάτων “Μικρά Μολύβια” και “Βιβλιοδεσμοί”.

Ο κος Ζαχαρόπουλος απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής σε σχολεία και από την υπόλοιπη Θράκη γιατί όπως είπε είναι σημαντικό τα παιδιά από την μικρή ηλικία να μαθαίνουν όχι μόνο να γράφουν και να διαβάζουν τη δική τους ιστορία, αλλά και να συνεργάζονται.

Στο ερώτημά δε πώς αντιδρούν τα παιδιά όταν κρατούν το δικό τους βιβλίο στα χέρια; Ο κος Ζαχαρόπουλος σημείωσε πως η χαρά τους είναι μεγάλη βλέποντας τυπωμένο και το δικό τους όνομα ανάμεσα στα ονόματα των άλλων μικρών πλην όμως ταλαντούχων συγγραφέων.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι μικροί συγγραφείς προσέφεραν όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις στο Σύλλογο «Φλόγα», φέτος δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποια προσπάθεια θα ενισχύσουν, ωστόσο, είναι αποφασισμένοι και τη φετινή χρονιά να στηρίξουν με τις ιστορίες τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Όσον αφορά στους μαθητές που δεν τα καταφέρνουν καλά με τη συγγραφή; Και αυτοί δεν αποκλείονται, αντιθέτως, πρώτοι και καλύτεροι συμμετέχουν στην προσπάθεια με εκατοντάδες άλλα παιδιά μαθαίνοντας να αγαπούν το βιβλίο, την ανάγνωση και τη συνεργασία. Στην Ξάνθη την προσπάθεια στηρίζει η κα Πυργελή, ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος