Ξάνθη: “Καμπανάκι” εν όψει παγετού και χιονοπτώσεων

“Καμπανάκι” εν όψει του νέου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας για την ΠΕ Ξάνθης. «Έρχεται παγετός έρχεται χιονόπτωση μεγάλη» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (20-1-2022) ο αντι-περιφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Κουρτίδης με αφορμή τη σημερινή έκτακτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

«Είναι έτοιμες οι τεχνικές υπηρεσίες, οι αλατιέρες επίσης» διαβεβαίωσε και παράλληλα πρόσθεσε: «Οι δήμοι έχουν ενημερωθεί. Η σημερινή σύσκεψη αποτελεί μια ευκαιρία εντοπισμού των κενών και των κατάλληλων ενεργειών που πρέπει να γίνουν».

«Στην τελευταία κακοκαιρία όλη η προσοχή είχε στραφεί στην περιοχή του Δήμου Μύκης λόγω των τότε μετεωρολογικών προβλέψεων. Σήμερα και τα επόμενα 24ωρα η προσοχή όλων των αρμόδιων υπηρεσιών θα είναι στραμμένη σε όλο το Νομό» είπε ο κος Κουρτίδης. Παράλληλα, σημείωσε: «Θα χιονίσει και θα χιονίσει πολύ δυνατά».

Ερωτηθείς σχετικά διαβεβαίωσε: «Είμαστε σε ετοιμότητα. Έχουμε τους οδηγούς που πρέπει, έχουμε και τα μηχανήματα». Ειδική αναφορά έγινε από την πλευρά του σε μια καινούργια προσθήκη στον εξοπλισμό, που έχει στη διάθεσή της η ΠΕ Ξάνθης. «Ένα «εξαιρετικό», όπως είπε μηχάνημα, με «μεγάλο ψαλίδι», που καθαρίζει το δρόμο σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Και κατέληξε με τη διαβεβαίωση για μια ακόμη φορά: «Οι οδηγοί μας είναι ενημερωμένοι, έχουν οργανωθεί τα συνεργεία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος