Ξάνθη: “Έφυγε” ο ιδρυτής της θεατρικής σκηνής “Ανατολικά του Νέστου” Κώστας Λειβαδίτης

“Ο Πολιτισμός στην Ξάνθη, θρηνεί την απώλεια του αγαπητού σε όλους, Κώστα Λειβαδίτη” αναφέρει σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης, για τον θάνατο του Κώστα Λειβαδίτη. “Ο Κώστας Λειβαδίτης, έβαλε στην Ξάνθη, τα θεμέλια της Θεατρικής Τέχνης, ως πτυχιούχος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου, με την επί δεκαετίες δραστηριοποίησή του στην ευρύτερη περιοχή, ως σκηνοθέτης, ηθοποιός και θιασάρχης” τονίζεται στο ίδιο μήνυμα.

Όπως τονίζει ο κ. Τσέπελης, ο Κώστας Λειβαδίτης “ίδρυσε το «Ανατολικά του Νέστου» και έδωσε πνοή έκφρασης στους νέους ανθρώπους, που συνεργάστηκε δημιουργικά μαζί τους, προσφέροντας στην Ξάνθη, στην ύπαιθρο, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με μαθήματα, εργαστήρια, σεμινάρια, παραστάσεις και ταυτόχρονα έκανε γνωστή την Ξάνθη στο Πανελλήνιο”.

Ξάνθη: “Έφυγε” ο ιδρυτής της θεατρικής σκηνής “Ανατολικά του Νέστου” Κώστας Λειβαδίτης
Κώστας Λειβαδίτης

Και ο δήμαρχος σημειώνει ότι: “Η συνεργασία του με τον Δήμο Ξάνθης, πάντα είχε θετικό πρόσημο, δίνοντας απλόχερα, από το περίσσευμα της καρδιάς του, ιδέες ρεαλιστικής έκφρασης στους μεγάλους θεσμούς μας, όπως και σε ιδιαίτερες προτάσεις, που είχαν να κάνουν με την εκπαίδευση, τη νεολαία, τα ήθη και έθιμα, τον πολιτισμό”.

Το μήνυμα του Δημάρχου Ξάνθης καταλήγει: “Τα τελευταία χρόνια, στο «Ανατολικά του Νέστου», έδωσε τη σκυτάλη σε νέους ανθρώπους και ζούσε, με το πάντα γνώριμο πάθος του για την τέχνη, τροφοδοτώντας με την εμπειρία του τα εργαστήρια με τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του θεάτρου, αφήνοντας, τελικά, μια μεγάλη παρακαταθήκη για τον τόπο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος