Ξάνθη: Προβλήματα με τη βροχόπτωση στο κτίριο του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος

Τα νερά με τους κουβάδες χρειάστηκε να απομακρύνουν από τα γραφεία τους καθηγητές του ΔΠΘ στην Ξάνθη. Πρόκειται για τα γραφεία (αλλά και τον εξοπλισμό) που βρίσκονται στο κτίριο 3, εκεί όπου στεγάζεται το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ στην Ξάνθη.

Ξάνθη: Προβλήματα με τη βροχόπτωση στο κτίριο του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος
Φώτιος Μάρης, Αντιπρύτανης, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης

Το κτίριο αυτό είχε ήδη παρουσιάσει προβλήματα στο Νότιο Τμήμα του. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Φώτιος Μάρης, Αντιπρύτανης, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης υλοποιήθηκαν εργασίες στεγανοποίησής αυτού του Τμήματος και έγινε η εγκατάσταση ενός καινούργιου συστήματος δικτύου ομβρίων.

Το νέο πρόβλημα στο σημείο σύνδεσης του νέου κτιρίου με το κλιμακοστάσιο
Οι πρώτες έντονες βροχοπτώσεις ωστόσο έφεραν στην επιφάνεια ένα καινούργιο πρόβλημα στο σημείο εκείνο που συνδέεται το βασικό κτίριο με το κλιμακοστάσιο. Όπως είπε ο κος Μάρης έχει να κάνει κυρίως με την ηλικία του κτιριακού συγκροτήματος – είναι πάνω από 45 ετών εγκαταστάσεις. Έτσι, στη σύνδεση των δύο κτιρίων μπήκαν νερά ιδιαίτερα σε δύο γραφεία εκπαιδευτικών και στην αίθουσα πληροφορικής.

Ο αντιπρύτανης Φώτης Μάρης και η Τεχνική Υπηρεσία του ΔΠΘ δρομολογούν λύσεις
Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη, που βρέθηκε ήδη στο χώρο δύο φορές, η τεχνική Υπηρεσία του ΔΠΘ κατέγραψε το πρόβλημα. «Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση όσο διαρκούν οι βροχές και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι τεχνικές λύσεις που απαιτούνται για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα» ανέφερε ο κος Μάρης. Επεσήμανε δε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υλοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης, όπως στην Κομοτηνή στο χώρο του κεντρικού αμφιθεάτρου. Τα προβλήματα εστιάζονται κυρίως στο κτίριο της Παλιάς Νομικής, αλλά εντός των προσεχών ημερών δημοπρατούνται λύσεις ενεργειακής αναβάθμισης με μόνωση και αλλαγή των κουφωμάτων και καινούργια συστήματα;υδρολογικό δίκτυο, αποχετευτικό, όπως και φωτιστικά τύπου Led και με όλα τα απαραίτητα φίλτρα προστασίας. Με το ραντεβού για τις σημαντικές συντηρήσεις να δίνεται το επόμενο καλοκαίρι.

Μαθήματα και στο Ίδρυμα Παπανικολάου με άδεια του Μητροπολίτη
Δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη Κομοτηνής για την παραχώρηση του Ιδρύματος Παπανικολάου ώστε να γίνονται εκεί κάποια από τα μαθήματα μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης. Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα ολοκληρωθούν οι εργασίες που απαιτούνται και το κεντρικό αμφιθέατρο θα δοθεί και πάλι σε χρήση. Και όποιες άλλες προσαρμογές χρειαστεί να γίνουν, θα γίνουν όπως είπε για να μην διακοπούν μαθήματα. «Η δια ζώσης λειτουργία προκάλεσε αρκετά μεγάλη χαρά, αλλά και πίεση» σημείωσε ο κος Μάρης καταλήγοντας με τη σημείωση ότι: «Κάνουμε ό,τι απαιτείται για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος