Ξάνθη: Πονοκέφαλος τα πλημμυρικά φαινόμενα στον Νέστο οι καταπτώσεις και ο παγετός

Τρία τα επικίνδυνα σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης με τον χειμώνα ήδη “να δείχνει τα δόντια του” «κατρακυλώντας» τον υδράργυρο. Όπως δήλωσαν σήμερα 14-12-2022 στο www.ertnews.gr οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας η προετοιμασία έχει γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Στο πλαίσιο του δυνατού είμαστε σε ετοιμότητα» δηλώνουν κι επικεντρώνουν την προσοχή τους σε τρία σημεία: Πρώτον, στην οχύρωση των παρόχθιων με το Νέστο καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Δεύτερον, στις καταπτώσεις του ορεινού όγκου και Τρίτον στον παγετό την περίοδο του χειμώνα.

Αναλυτικότερα, εξηγώντας τις προσπάθειες για την καλύτερη “οχύρωση” της περιοχής τους σημειώνουν ότι στα ορεινά εκτός από τις τεράστιες ποσότητες χιονιού αντιμετωπίζουν συχνά φαινόμενα καταπτώσεων στο οδικό δίκτυο, αλλά και παγετού που κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη την οδήγηση.

Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στο Νέστο, καθώς λόγω της διάβρωσης του αναχώματος «χρειάζεται», όπως σημειώνουν, «μεγάλη παρέμβαση ενίσχυσης των αναχωμάτων κι εκβάθυνσης του». Παρεμβάσεις που κρίνονται σημαντικές, καθώς κάθε χρόνο σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα σε μια μεγάλη έκταση καλλιεργήσιμης γης.
Πρόβλημα στην «οχύρωση» της ΠΕ δημιουργεί το γεγονός ότι «πολλά χρόνια τώρα απουσιάζουν οι χειριστές μηχανημάτων έργου», όπως λένε σημειώνοντας ότι «οι ανάγκες καλύπτονται από το μητρώο εργοληπτών ιδιωτών».
Στο δυναμικό της η ΠΕ Ξάνθης έχει τρεις όλο κι όλο αλατιέρες και μηχανήματα που τις τροφοδοτούν γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη πιο πολύ τις προσπάθειες τους.

φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος