Ξάνθη: Πόλος έλξης ξανά η Κυριακάτικη λαϊκή του Πόρτο Λάγος

Οι καλές μέρες επιστρέφουν για παραγωγούς και μικροπωλητές στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης. Πόλο έλξης επισκεπτών από όλη τη Θράκη και όχι μόνο αποτελεί η Λαϊκή Αγορά της Κυριακής.

Άτομα όλων των ηλικιών, γυναίκες και άνδρες, μικροί και μεγάλοι συνδυάζουν την κυριακάτικη βόλτα τους με τις απαραίτητες αγορές ή τον καφέ και το φαγητό στον όμορφο παραθαλάσσιο οικισμό. Οι δύσκολες μέρες για εμπόρους, παραγωγούς, μικροπωλητές, αλιείς αλλά και επαγγελματίες της περιοχής μοιάζουν να έχουν αφεθεί πίσω.

«Αν και», όπως λένε, «η χασούρα της δύσκολης, λόγω της Πανδημίας χρονιάς δεν ισοφαρίζεται». Καθώς, επισκέπτες, εκδρομείς, τουρίστες αλλά και κάτοικοι των δύο ΠΕ, Ροδόπης και Ξάνθης κατακλύζουν την περιοχή. Οι Κυριακές του Ιουνίου έφεραν τα πρώτα χαμόγελα και αυτές του Ιουλίου συνεχίζουν στο ήδη καλό κλίμα βελτιώνοντας το ακόμη περισσότερο.

Ξάνθη: Πόλος έλξης ξανά η Κυριακάτικη λαϊκή του Πόρτο ΛάγοςΣυμβάλει σε αυτό και η πολύ καλή κηπευτική χρονιά. Καλλιεργητές με γνώση κι εμπειρία πετυχαίνουν, όταν ο καιρός το επιτρέπει, το καλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι, φρέσκα λαχανικά και φρούτα, αποτελούν ένα έξτρα
δέλεαρ για τους επισκέπτες της περιοχής. Όμως και οι αλιείς έχουν πια τη δυνατότητα να πουλήσουν την ψαριά τους όχι στους εμπόρους, αλλά κατευθείαν στους μικροπωλητές σε καλύτερες τιμές. Μεγάλη «ανάσα» και για τους επαγγελματίες των café και της εστίασης, καθώς η κίνηση στην κατανάλωση που σημειώνεται τις Κυριακές ισοφαρίζει την ατονία των υπολοίπων ημερών.

Ξάνθη: Πόλος έλξης ξανά η Κυριακάτικη λαϊκή του Πόρτο Λάγος«Παραφωνία» η έλλειψη πιο μόνιμων υποδομών για όλους όσοι και όσες δραστηριοποιούνται στην λαϊκή καταβάλλοντας μάλιστα και το σχετικό χρηματικό αντίτιμο για τις άδειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έλλειψη ακόμη και της δυνατότητας πρόσβασης σε πόσιμο νερό, πόσο μάλλον της χρήσης δημόσιων τουαλετών. Λεπτομέρειες (αναγκαίες) ουσιαστικές για ανθρώπους που παραμένουν στον ίδιο χώρο για τουλάχιστον δέκα ώρες, αλλά και για εκατοντάδες επισκέπτες που περνούν τουλάχιστον δύο ώρες από το χρόνο τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος