Ξάνθη: Περιμένουν καλύτερες μέρες οι μικροπωλητές του Πόρτο Λάγους

Νωρίτερα από ότι συνήθως μάζεψαν σήμερα (3-4-2022)τα προς πώληση είδη οι μικροπωλητές της λαϊκής του Πόρτο Λάγους. Η άνοδος της τιμής των καυσίμων είχε αρνητική συνέπεια και στη δική τους δουλειά. Μετρημένες οι μετακινήσεις, μετρημένοι και οι πελάτες τους. «Οι καταναλωτές από Κομοτηνή έχουν «κοπεί» τελείως» παρατηρεί μικροπωλητής μην κρύβοντας την απογοήτευσή του.

Ξάνθη: Περιμένουν καλύτερες μέρες οι μικροπωλητές του Πόρτο ΛάγουςΗ διετία που προηγήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ήταν δύσκολη, τόσο για τους παραγωγούς, που προωθούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές, όσο και για τους πωλητές άλλων προϊόντων. «Οι αποζημιώσεις άργησαν να έρθουν» δηλώνουν και καταθέτουν την αγωνία τους για το μέλλον του δικού τους χώρου. Μην κρύβοντας τον προβληματισμό τους για τις αλλαγές που προωθούνται.

Η λαϊκή της Κυριακής στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης συγκέντρωνε παραδοσιακά τον περισσότερο κόσμο από όλες τις άλλες λαϊκές της περιοχής, καθώς επισκέπτες από Ροδόπη και Ξάνθη, αλλά και εκδρομείς έδιναν άλλον τόνο στην ίδια τη λειτουργία της λαϊκής κι ενίσχυαν παράλληλα την τοπική οικονομία: τις επιχειρήσεις εστίασης, τα café, αλλά και τους αλιείς. Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, δεν δηλώνουν ευχαριστημένοι από την κίνηση και το ταμείο που κάνουν. Αλλά, οι ίδιοι πάλι δεν στέκονται αδρανείς μειώνουν τις τιμές των προς πώληση προϊόντων προσπαθώντας να γίνουν δελεαστικά για το καταναλωτικό τους κοινό απορροφώντας όσο μπορούν την αύξηση του κόστους παραγωγής . «Όσοι είμαστε οι ίδιοι παραγωγοί, μπορούμε και το κάνουμε, με κόστος, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να μην χάσουμε την επαφή μας με τους πελάτες μας» δηλώνουν κι ελπίζουν σύντομα στον ερχομό καλύτερων ημερών.

Σημαντικός παράγοντας η καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών, ο Μάρτιος βοήθησε ελάχιστα, αλλά και η αύξηση της αγοραστικής δύναμης του κοινού τους. Ίσως η έλευση των εορτών του Πάσχα να δώσει και στο χώρο τους τον ρυθμό και την ζωντάνια που τώρα λείπει. “Είμαστε εδώ για τα φτωχά στρώματα, αυτούς περιμένουμε” λένε συνεχίζοντας να στηρίζουν με τη δουλειά τους τον τόπο και τις οικογένειές τους, καθώς οι περισσότεροι άλλη πηγή εισοδήματος δεν έχουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος