Ξάνθη – Περιφερειακή Ένωση Τυφλών: Κάθε δύο χρόνια ραντεβού με την ταλαιπωρία της πιστοποίησης της αναπηρίας

Τη δυσαρέσκεια του για την ταλαιπωρία που υφίστανται ανάπηροι με μη αναστρέψιμη και μη ιάσιμη αναπηρία κατά τη διαδικασία ελέγχου της εκ νέου πιστοποίησης της αναπηρίας τους εξέφρασε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ξάνθης, κος Μποζ Ερσίν.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (7-10-2021), κάθε δύο χρόνια τυφλοί συνάνθρωποί μας περνούν από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), ενώ έχουν αναπηρία η οποία σύμφωνα με τον γιατρό τους είναι μη αναστρέψιμη και μη ιάσιμη. «Αναγκάζονται κάθε δύο χρόνια να υποβάλλονται σε αυτή την άδικη δοκιμασία και να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, πρόσθεσε πως «είναι πάρα πολύ κοστοβόρο και ψυχοφθόρο για όλη την οικογένεια».

Όπως σημείωσε ο κος Μποζ Ερσίν, υπάρχουν σε όλη τη Θράκη πολλά άτομα που είτε είναι τυφλοί είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, τα οποία ενώ επιδοτούνται από την Πρόνοια ή παίρνουν σύνταξη για την τυφλότητά τους, δεν είναι ενταγμένοι στην Περιφερειακή Ένωση. «Αυτός είναι ο λόγος της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε δύο χρόνια τώρα ως Ένωση» ανέφερε, καλώντας τους ανθρώπους αυτούς να γίνουν μέλη της Ένωσης -που αριθμεί ήδη 180 εγγεγραμμένους.

Η πανδημία του κορονοϊού αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην πραγματοποίηση του σχεδιασμού της Ένωσης. «Επαναπαυτήκαμε, δυστυχώς δε μπορέσαμε να κάνουμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει λόγω της πανδημίας αλλά σιγά –σιγά θα το αντιμετωπίσουμε και θα έρθουμε σε μια κανονικότητα» υποσχέθηκε.
Τέλος, ο δραστήριος πρόεδρος δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμά του στην τοπική κοινωνία λέγοντας χαρακτηριστικά πως πριν προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια θα πρέπει να σκεφτόμαστε και τον άλλον γιατί κάλλιστα θα μπορούσαμε να είμαστε στη θέση αυτού του ανθρώπου. «Ας μην δυσκολεύουμε τη ζωή του περισσότερο από ότι ήδη είναι. Ας ερχόμαστε στη θέση του άλλου πιο συχνά» είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος