Ξάνθη: Παράδειγμα προς μίμηση στη μάχη κατά του κορονοϊού το Γηροκομείο «Ο Μέγας Βασίλειος»

Έναν δικό της σχεδιασμό, αυστηρό αλλά και ουσιαστικό, υλοποιεί η Διοίκηση του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος» σε μια προσπάθεια καλύτερης αντιμετώπισης της Πανδημίας. «Από τις 27 Φεβρουαρίου του 2020, όταν και ακυρώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της Ξάνθης, το Γηροκομείο έκλεισε τις πόρτες του για το κοινό, πριν δοθεί η σχετική εντολή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προστατέψει τους τροφίμους.74 στον αριθμό ηλικιωμένες και ηλικιωμένοι, χωρίς να έχει καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού, ούτε θάνατος από κορονοϊό και με τις δύο δόσεις του εμβολίου να έχουν γίνει κανονικά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ του Γηροκομείου, ο κος Ιωάννης Παπαχρόνης.

34 άτομα αριθμεί το προσωπικό οι 29 έχουν επίσης εμβολιαστεί, κάποιοι από αυτούς που δεν έκαναν το εμβόλιο αντιμετωπίζουν ζητήματα με αλλεργίες και κάποιοι άλλοι δεν ήταν πρόθυμοι, ωστόσο, όπως είπε ο κος Παπαχρόνης, συνεχίζουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Ξάνθη: Παράδειγμα προς μίμηση στη μάχη κατά του κορονοϊού το Γηροκομείο «Ο Μέγας Βασίλειος»
Ο κος Ιωάννης Παπαχρόνης

«Ούτε κρούσμα είχαμε ούτε θανάτους. Ζοριστήκαμε και ζοριζόμαστε πάρα πολύ διότι αντιλαμβάνεστε ότι οι 74 τρόφιμοι και οι 34 εργαζόμενοι συν τα άτομα της Διοίκησης για πάνω από έναν χρόνο να προσέχουν ατομικά και συλλογικά είναι πολύ δύσκολο. Ιδίως για το προσωπικό που έφευγε από τη δουλειά και πήγαινε στο σπίτι» ανέφερε ο κος Παπαχρόνης για να προσθέσει ότι: «Όλοι είχαμε την δυνατότητα αυτόν τον δύσκολο χρόνο να περπατήσουμε, να αθληθούμε, να κάνουμε τις δραπετεύσεις μας. Εδώ μιλάμε για κλειστές εντελώς μονάδες. Χωρίς επαφές με προσωπικό που ζορίζεται πάρα πολύ. Είμαστε από τα γηροκομεία με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού σε σύνολο τροφίμων και προσωπικού κι αυτό μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε».
Όσον αφορά στις τυχόν παρενέργειες; «Υπήρχαν πολύ λίγες παρενέργειες» απάντησε ο κος Παπαχρόνης και σημείωσε «Καμία παρενέργεια στους ηλικιωμένους. Κάποιοι ένιωσαν λίγες μυαλγίες, αίσθηση κόπωσης, λίγα δέκατα πυρετού, τίποτα σημαντικό. Έγινε έλεγχος αντισωμάτων, ποσοτικός και ποιοτικός για να δούμε πόσα είναι, πόσα αναπτύξαμε με έξοδα του Ιδρύματος. Δεν θα φτάνει μόνο το εμβολιαστικό πιστοποιητικό, αλλά θα πρέπει να συνοδεύεται και με μια τέτοια βεβαίωση και για εμάς και για τους άλλους, για το πόσα αντισώματα δηλαδή έχει αναπτύξει ο καθένας».

Μαζί με το προσωπικό και τους ηλικιωμένους εμβολιάστηκαν μέλη της Διοίκησης, αλλά και ο ιερέας και ο ψάλτης του Γηροκομείου. Το Σεπτέμβριο θα γίνει εκ νέου έλεγχος αντισωμάτων για να διαπιστωθεί πόσο γρήγορος είναι ο εκφυλισμός. «Όσοι τώρα φανεί πως έχουν χαμηλά αντισώματα θα κάνουν τον δεύτερο έλεγχο νωρίτερα για να εμβολιαστούν εκ νέου» εξήγησε ο κος Παπαχρόνης.
Συνέντευξη-κείμενο: Μαρία Νικολάου Φωτογραφία: Ιωάννης Παπαχρόνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος