Ξάνθη: Παιδικό θεατρικό εργαστήρι

Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι πρόκειται να λειτουργήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του.

Η σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση θέλει τα παιδιά να ασχολούνται με δράσεις που αναδεικνύουν την δημιουργικότητα, την έκφραση της σκέψης, την συνεργασία και την μεταξύ τους επικοινωνία με απώτερο σκοπό την κοινωνικοποίηση, την τόνωση της αυτοπεποίθησης, την ενδυνάμωση της συναισθηματικής ευφυΐας και την εκτόνωση τους. Η παρακολούθηση και η ένταξη του παιδιού σε μια θεατρική ομάδα είναι μια πρόταση που μπορεί να τα αναδείξει όλα αυτά.

Σκοπός του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου είναι τα παιδιά να χρησιμοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να αποφορτίζονται από την καθημερινότητα, να βρίσκουν διεξόδους εκφραστικής επικοινωνίας και να έρχονται σε επαφή με το θέατρο μέσω της Υποκριτικής, του Αυτοσχεδιασμού, του Τραγουδιού και της Δραματοποίησης κειμένου.

Σταδιακά, με την εξέλιξη των μαθημάτων θα ετοιμάσουμε και την δική μας παράσταση. Επιλέγουμε μαζί ένα θεατρικό έργο και συνεχίζουμε με την διδασκαλία και το “χτίσιμο” των ρόλων.

Φυσικό επακόλουθο είναι, οι πρόβες, οι γενικές δοκιμές με τους απαραίτητους φωτισμούς, τα σκηνικά και τα κοστούμια και τέλος η γλυκιά ώρα του ανεβάσματος της παράστασης.

Τα θετικά συναισθήματα που νιώθει το παιδί μέσα από την επαφή του με το θέατρο είναι ο οδηγός του για μια καλύτερη ζωή. Μειώνεται το άγχος, αυξάνεται η στοργή για τους ανθρώπους και τα συναισθήματα ζωντανεύουν.

Αφήστε τα παιδιά να γνωρίσουν το θέατρο.

Τι καλύτερο από το να τα βλέπετε γεμάτα ζωντάνια, ενθουσιασμό και με ένα τεράστιο χαμόγελο δημιουργίας στα πρόσωπά τους;

Υπεύθυνος Εργαστηρίου θα είναι ο εκπαιδευτικός κ. Σταύρος Ράικος.

Info
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή, στα τηλέφωνα 25410 29282 (πρωινές ώρες 09.00-14.00) και 25410 26635 (απογευματινές ώρες 17.00-21.00).

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ:ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: ΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ/ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 15%

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος