Ξάνθη – Π. Ξανθόπουλος: Στο International Micro μ Festival η ματιά των νέων δημιουργών

Η ΦΕΞ ανοίγει το δικό της “παράθυρο” στο International Micro μ Festival. Στο γνωστό αγαπημένο μουσείο, στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο στην οδό Αντίκα 7 στην παλιά πόλη της Ξάνθης, για τρεις ημέρες οι κινηματογραφόφιλοι από όλη την Περιφέρεια θα παρακολουθήσουν, όπως είπε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (7-10-2021) ο διευθυντής της, κος Πασχάλης Ξανθόπουλος, ταινίες από το μέλλον της δημιουργίας.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΦΕΞ, οι προβολές των ταινιών θα πραγματοποιηθούν σε τρία μέρη: Στο πρώτο μέρος το Σπουδαστικό κομμάτι, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 21.15, στο δεύτερο μέρος, το Διαγωνιστικό, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 18:30 και στο τρίτο μέρος το Διεθνές την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και ώρα 20:15.

«Είναι μεγάλη ευκαιρία, όπως συμβαίνει με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, έτσι και τώρα να διαπιστώσουμε μέσα από τις δημιουργίες των νέων τι είναι αυτό που απασχολεί τους νέους με ποιες θεματικές επιλέγουν να ασχοληθούν» ανέφερε ο κος Ξανθόπουλος, ένας κατεξοχήν άνθρωπος του κινηματογράφου, προσθέτοντας ότι έτσι θα πάρουν και μια μικρή “γεύση” από τον κινηματογράφο του μέλλοντος.

Το International Micro μ Festival διοργανώνεται για 11η χρονιά, και όσοι σπεύσουν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΦΕΞ θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να δουν τις ταινίες, αλλά και να συμμετέχουν στον διαγωνισμό, ψηφίζοντας την καλύτερη ταινία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάλι στη ΦΕΞ προβάλλονται ταινίες από το Φεστιβάλ της Δράμας, αλλά και από αυτό της Θεσσαλονίκης, μπαίνοντας με αυτόν τον τρόπο για τα καλά στον χάρτη των κινηματογραφόφιλων πολιτιστικών χώρων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος