Ξάνθη: Οι Πυροσβέστες ανοίγουν την αγκαλιά τους για τους άπορους

Μια μεγάλη αγκαλιά ανοίγουν οι Πυροσβέστες στην Ξάνθη. «Ο Σύλλογος Πυροσβεστών (ΠΑΣ Ξάνθης), δημιουργήθηκε γι’ αυτό το λόγο, για να είναι δίπλα στο συνάνθρωπο, που έχει ανάγκη.

“Με φιλανθρωπικές κυρίως δράσεις, αλλά και με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων», όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο πρόεδρος του Συλλόγου, Τάσος Κωνσταντινίδης. «Εμείς αποδεχθήκαμε την πρόταση του πατέρα Άνθιμου για να βοηθήσουμε στη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης», ανέφερε ο Πρόεδρος και σημείωσε ότι “η προσπάθεια αυτή γίνεται η αφετηρία για μια μεγαλύτερη προσπάθεια «για να μην μείνουμε μόνο στους πιστούς της Ενορίας, αλλά να επεκταθούμε σε ολόκληρο το Νομό και στο τραπέζι αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης».

Ξάνθη: Οι Πυροσβέστες ανοίγουν την αγκαλιά τους για τους άπορουςΠαράλληλα εξήγησε ότι όλη αυτή την προσπάθεια την στηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. «Είναι πολύ σημαντικό η Εκκλησία να ανοίγει την αγκαλιά της και να γιατρεύει όχι μόνο τον υλικό, αλλά και τον ψυχικό κόσμο των πιστών», τόνισε προσθέτοντας: «Είναι πολύ σημαντικό γιατί η Εκκλησία με μπροστάρη τον Μητροπολίτη υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια του ανθρώπου».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, «σ’ αυτούς τους δύσκολους ρυθμούς που αναγκαζόμαστε να ζήσουμε πολλές φορές δεν κοιτάζουμε τον συνάνθρωπό μας. Πολλές φορές προσπερνάμε τις αξίες, την αγάπη, την αλληλεγγύη και το χέρι που μπορούμε να δώσουμε στο συνάνθρωπό μας κι έτσι διαιωνίζεται όλη αυτή η κατάσταση».

Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από Συλλόγους και πολίτες. «Καλούμε τον κόσμο να προσφέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς οι ανάγκες είναι πάρα πολλές δεδομένου και των καταστάσεων που ζούμε. Ο κορονοϊός προκάλεσε πολλές επιπτώσεις με απώλειες εργασιών και εισοδημάτων, με αποτέλεσμα φέτος οι ανάγκες να είναι περισσότερο αυξημένες. Στόχος μας φέτος το Πάσχα να μην μείνει κανένα σπίτι με άδειο Πασχαλινό τραπέζι».
Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Συλλόγου με τα σημεία συλλογής: ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ και ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος