Ξάνθη: Οι πολίτες στηρίζουν 75 ηλικιωμένους στο Γηροκομείο “Ο Μέγας Βασίλειος”

75 γιαγιάδες και παππούδες φιλοξενεί το Ίδρυμα Γηροκομείο Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος». Απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής, έχουν βρει στο ίδρυμα, όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (24-9-2021) ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Ιωάννης Παπαχρόνης, «καταφύγιο», φροντίδα, φιλοξενία.

Ουσιαστικός συμπαραστάτης όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας -από τα μισά της δεκαετίας του ’60 και μετά αλλά και τα τελευταία εννέα με την παρούσα διοίκηση- είναι οι ίδιοι οι πολίτες που έχουν ανοίξει μια μεγάλη “αγκαλιά” και στηρίζουν το Ίδρυμα και τη λειτουργία του με τον μικρό ή μεγάλο οβολό τους.

Ξάνθη: Οι πολίτες στηρίζουν 75 ηλικιωμένους στο Γηροκομείο “Ο Μέγας Βασίλειος”«Πολίτες πρόθυμοι να συνδράμουν όσο και όπως μπορούν» είπε ο κος Παπαχρόνης μιλώντας με ευγνωμοσύνη για τους επαγγελματίες, τους υπαλλήλους, τους επιχειρηματίες ακόμη και τους συνταξιούχους, τους κατοίκους της Ξάνθης που ο καθένας και όλοι μαζί στηρίζουν ουσιαστικά το Ίδρυμα σε μια εποχή κατά την οποία λόγω της πανδημίας έχουν αυξηθεί τα έξοδα λειτουργίας. «Νιώθουμε υποχρεωμένοι στους συμπολίτες μας και φορείς της περιοχής μας. Από το υστέρημα των «μικρών» στηρίζεται ένα Ίδρυμα που αποτελεί «φωλιά» για τα γεράματά τους για αυτούς τους 75 ηλικιωμένους” είπε.

Μάλιστα ο κος Παπαχρόνης δεν παρέλειψε να επισημάνει την ουσιαστική συμβολή της εταιρείας Πλαστικά Θράκης, του Δήμου Ξάνθης (στην προμήθεια του υγειονομικού υλικού όλον αυτόν τον καιρό της πανδημίας του κορονοϊού), αλλά και να ζητήσει στήριξη από την πλευρά της διοίκησης της Περιφέρειας αν.Μ.Θ. για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν. “Βλέπουμε τον περιφερειάρχη, τον κο Μέτιο να ανακοινώνει και σωστά την στήριξη των Νοσοκομείων το ίδιο θέλουμε να κάνει και με εμάς, αλλά και με άλλες δομές σαν τη δική μας” είπε ο έμπειρος πρόεδρος.
Τέλος, σημείωσε πως οι ηλικιωμένοι ετοιμάζονται ήδη για την 3η αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού αποκτώντας έτσι την πολυπόθητη ελευθερία τους από τον κορονοϊό, επισημαίνοντας, όμως, με νόημα πως η διασκέδαση, εντός του γηροκομείου, για τους τροφίμους του δε σταμάτησε λεπτό, με ασφάλεια, αλλά πάντα σε πείσμα της πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος