Ξάνθη: Οι Γυναίκες της «Αγάπης» στο πλευρό εβδομήντα οικογενειών

Όταν η κα Δέσποινα αφήνει την εγγονή της στο παιδικό σταθμό, αντί να επιστρέψει στο σπίτι της και να αναλάβει τις δουλειές που την περιμένουν, βρίσκεται στο ξύλινο σπιτάκι της πρώην ΔΕΥΑΞ, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Εκεί, τις ημέρες αυτές, δίνεται το ραντεβού της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της στήριξης, καθώς εκεί συγκεντρώνεται η βοήθεια (τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης) των πολιτών που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά τους.

Μια εβδομάδα από πόρτα σε πόρτα είναι η Μεγάλη Εβδομάδα για τις γυναίκες μέλη της Φιλανθρωπικής Επιτροπής με την επωνυμία: «Γυναίκες της Αγάπης» του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ». Μέλος της Επιτροπής και η κα Δέσποινα, που καλά γνωρίζει τις ανάγκες των άπορων οικογενειών της πόλης της. Λόγω της προσφοράς τους στην κοινωνία και στο συνάνθρωπο η κινητοποίηση η δική της και των υπολοίπων μελών, όχι μονό δεν εκπλήσσει κανέναν, αλλά βρίσκει και πολλούς αρωγούς, πρόθυμους συμπαραστάτες να αγκαλιάσουν τις πρωτοβουλίες τους.

Ξάνθη: Οι Γυναίκες της «Αγάπης» στο πλευρό εβδομήντα οικογενειών
Οι γυναίκες της “Αγάπης” βραβεύτηκαν πρόσφατα για την προφορά τους από τον περιφερειάρχη αν.Μ.Θ.

Έτσι, και το φετινό Πάσχα κινητοποιούνται αφήνοντας, όπως το συνηθίζουν οι γυναίκες αυτές, τις δικές τους προσωπικές, οικογενειακές υποχρεώσεις στην άκρη. Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη θα συγκεντρώσουν τρόφιμα για εκείνες τις οικογένειες που στηρίζουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Όπως εξήγησε ο κος Παπαχρόνης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» , κάθε μήνα, οι γυναίκες- «άγγελοι» της προσφοράς διανέμουν τα προϊόντα που συγκεντρώνονται σε εβδομήντα άπορες οικογένειες.

“Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός”, ανέφερε προσθέτοντας,“αντιθέτως χριστιανοί και μουσουλμάνοι στηρίζονται με τον ίδιο τρόπο”. Το πασχαλινό δέμα, ωστόσο, θα διαφέρει, έναντι των υπολοίπων, που έχουν δοθεί, καθώς καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να μην λείπει τίποτα από όλα όσα θα ήθελε να έχει κανείς στο τραπέζι του τις ημέρες αυτές. Πασχαλινό τραπέζι για τους χριστιανούς, τραπέζι του μπαϊραμιού (σε λίγες ημέρες) για τους μουσουλμάνους.

«Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι είναι εκτός διαφόρων  προγραμμάτων στήριξης, όπως το ΤΕΒΑ» εξήγησε ο κος Παπαχρόνης και σημείωσε πως «Λαμβάνουν τρόφιμα, αλλά και δωρο-επιταγές για την αγορά κρέατος». Παρά το γεγονός ότι κι άλλοι σύλλογοι, φορείς και αρχές συγκεντρώνουν βοήθεια η προσφορά στη δράση αυτή των γυναικών της «Αγάπης» είναι πραγματικά συγκινητική με μπροστάρηδες ανθρώπους όλων των ηλικιών, «από τα νηπιαγωγεία μέχρι τους θαμώνες του ΚΑΠΗ» όπως λένε χαρακτηριστικά. Σε αυτή την κινητοποίηση της αλληλεγγύης τους υπευθύνους έχει εντυπωσιάσει και η συμμετοχή των επαγγελματιών- επιχειρηματιών, οι οποίοι, παρά τις δυσκολίες της εποχής, δεν παραλείπουν να συνδράμουν, όπως και όσο μπορούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος