Ξάνθη: Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης συμπληρώνουν τριάντα χρόνια ζωής

Με έκθεση Παλαιών Αυτοκινήτων από την Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης ξεκινούν την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου οι Γιορτές Παλιάς Πόλης ,στην Πλατεία Διοικητηρίου . Η έκθεση θα διαρκέσει έως το πρωί της Κυριακής 5.9.2021, με την έναρξη του αγώνα.

Ξάνθη: Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης συμπληρώνουν τριάντα χρόνια ζωήςΦέτος συμπληρώνουν τριάντα χρόνια ζωής οι γιορτές Παλιάς Πόλης. Αποβλέπουν, στην ανάδειξη, προβολή κι ανάπτυξη, ενός οικιστικού χώρου, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με βαριά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, «ώστε», όπως τονίζουν οι διοργανωτές τους, « να γίνει συνείδηση από όλους, η ευθύνη που φέρουμε για την προάσπιση αυτού του λίκνου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας».
Κατά την διάρκεια των γιορτών, η Ξάνθη ζει για λίγο στο χτες, ξυπνώντας μέσα στις καρδιές θύμισες, βιώνει το παρόν, έχοντας αφεθεί στους ρυθμούς της μουσικής που πλημμυρίζει τα στενά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού.

Η φετινή διοργάνωση των γιορτών είναι εξ ορισμού διαφορετική. «Ο Δήμος Ξάνθης, θέτοντας στο επίκεντρο την προστασία της δημόσιας υγείας, λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα που οι επιστήμονες συστήνουν, για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στην κοινωνία μας.» αναφέρει ο δήμαρχος Μανόλης Τσέπελης σημειώνοντας στο μήνυμά του ότι «ο Δήμος Ξάνθης είναι δίπλα στους πολίτες του, με περισσότερο φως και χρώμα, που όλοι το έχουμε ανάγκη, με αισιοδοξία αλλά και ασφάλεια για να προχωρήσουμε στο μέλλον».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, Ηλία Ασκαρίδη «Η φετινή, 30η διοργάνωση των Γιορτών Παλιάς Πόλης, περιλαμβάνει εκδηλώσεις, δράσεις και θεάματα προσαρμοσμένα στα απαιτητικά υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».
Σύμφωνα δε με τον αντιπεριφερεάρχη Ξάνθης, Νίκο Ευφραιμίδη η πόλη, η Παλιά, συνδέει το παρελθόν με το παρόν σε μια άρρηκτη ιστορική συνέχεια και την ίδια στιγμή μεταστρέφει την κοινή ιστορία σε ένα κοινό όραμα για το μέλλον. «Αυτή η «μαγική» δύναμή της, που δημιουργεί δεσμούς καταγωγής και κοινά οράματα μέλλοντος με τα οποία όλοι θέλουν να ταυτιστούν, είναι που διαμορφώνει τον κάτοικο και σαγηνεύει τον επισκέπτη».
Διαβάστε εδώ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΠΠ 2021 ΜΜΕ (1)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος