Ξάνθη: Ο Θ.Μουσόπουλος «Το μάγουλο της Παναγίας» του Παντελή Μπουκάλα

Με το έργο: «Το μάγουλο της Παναγίας» του Παντελή Μπουκάλα – Μια Αυτοβιογραφική εικασία του Γεώργιου Καραϊσκάκη – Μια κατάθεση για τον Άνθρωπο του Αγώνα συνεχίζει το αφιέρωμά του στα 200 χρόνια από το 1821 ο Θανάσης Μουσόπουλος.

Ξάνθη: Ο Θ.Μουσόπουλος «Το μάγουλο της Παναγίας» του Παντελή ΜπουκάλαΟ βίος του Γεώργιου Καραϊσκάκη, ένοπλος από πολύ μικρή ηλικία και έως τον θάνατό του στο Φάληρο, στις 23 Απριλίου 1827, μας κληροδότησε την πυκνότερη και διαυγέστερη σύνοψη του Αγώνα τονίζει και σημειώνει: «Τον πολύτροπο άντρα, τον φιλόδοξο κλέφτη, έναν δαιμόνιο, ποικίλο Έλληνα, τον έκανε επαναστάτη η ίδια η Επανάσταση, με τις τεράστιες ψυχικές και πνευματικές δυνάμεις που απελευθέρωσε».

Παράλληλα, αναφέρει για το έργο του Π.Μπουκάλα: «Το θεατρογράφημα αυτό που προορίζεται για παράσταση καταλαμβάνει 110 σελίδες, ακολουθεί το σημαντικό κεφάλαιο «Τα επιλογικά μιας “εικασίας”», όπου ο συγγραφέας μας ενημερώνει για ό,τι έχει γραφεί σχετικά με τον Καραϊσκάκη, ακολουθούν Βιβλιογραφία και Γλωσσάριο. Το βιβλίο κοσμείται από σχετικά ζωγραφικά έργα και σχέδια».

Διαβάστε εδώ:ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΠΜ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος