Ξάνθη: Ο “Πήγασος” ένωσε Άβδηρα και Κοσμοσώτειρα για 9η φορά με ορθοπεταλιές

Ένας δραστήριος Σύλλογος είναι ο Ποδηλατικός Σύλλογος της Ξάνθης «Ο Πήγασος» με συμμετοχές σε αθλητικά δρώμενα σε όλη τη χώρα. «Στηρίζουμε τα αγωνιστικά δρώμενα αν δεν πάμε εμείς και δεν έρθουν αυτοί δεν υπάρχει το συλλογικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο  Μιχάλης Σπανίδης, πρόεδρος του Συλλόγου.

Με αφορμή την ποδηλατική σύζευξη, μια προσπάθεια που υλοποιείται εννέα (9) χρόνια τώρα σημείωσε: «Είμαστε ευτυχείς που κάθε φορά ποδηλατώντας και διασχίζοντας εγκάρσια τη Θράκη και μόνο η σκέψη ότι θα συναντήσουμε τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη, τον σπουδαίο παρα-ολυμπιονίκη μας γεμίζει μεγάλη χαρά γιατί πάντα είναι ένας φάρος, ένας μαγνήτης που μας τραβάει αυτός ο ημίθεος της Ελληνικής Κολύμβησης, που πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για πολλούς από εμάς».
Σύμφωνα με τον κος Σπανίδη, ο Σύλλογος είναι αναγνωρισμένος από την Ελληνική Ομοσπονδία της Ποδηλασίας, ιδρύθηκε το 1998 και μετρά ήδη 23 χρόνια δράσης. Ο Σύλλογος εδώ και πολλά χρόνια είναι γραμμένος στο Μητρώο της Ελληνικής Ποδηλασίας, είναι εγγεγραμμένο μέρος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, κάτι που τους δίνει το δικαίωμα να μετέχουν στα κοινά και των δύο Τριτοβάθμιων Οργανώσεων. «Εκτός από τις ανά το πανελλήνιο ποδηλατικές δράσεις και τις αγωνιστικές, αυτό που είχαμε κατά νου εδώ και πολλά χρόνια και καταφέραμε να το υλοποιήσουμε για 9η φορά φέτος, είναι η Ποδηλατική Σύζευξη της Θράκης, ενώνοντας τα Άβδηρα με την Κοσμοσώτειρα της Βίγλας Φερών», σημειώνει.
Μέχρι και πέρσι η διαδρομή ήταν σταθερή, οι ποδηλάτες ακολουθούσαν την παλιά Εθνική Οδό: Ξάνθη, Πόρτο Λάγος, Κομοτηνή, Σάπες, μετά στα βουνά της Μάκρης κι από εκεί στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζοντας μέχρι τις Φέρες. Φέτος άλλαξε η διαδρομή, μέσω Κίρκης και Συκοράχης διέσχισαν αυτό το καταπληκτικό παρθένο μέρος. «Το διασχίσαμε – είπε- και είδαμε ότι υπάρχουν καινούργια παρθένα μέρη, ανακαλύπτεις ποδηλατώντας νέα όμορφα σημεία σε αυτόν τον τόπο που ζούμε». Μετά μέσω Άβαντα, Αλεξανδρούπολης και Φέρες. Μια διαδρομή της τάξεως των 155 χιλιομέτρων.

Πρόταση για ποδηλατικό tour σε όλη τη Θράκη

«Το maximum που είχαμε κάνει ήταν τα 162 χιλιόμετρα, όταν κάναμε κάποιες εξορμήσεις δεξιά και αριστερά σε όμορφα γειτονικά χωριά», ανέφερε για τις προηγούμενες οκτώ ποδηλατικές συζεύξεις που ακολούθησαν. «Το όνειρο μας είναι να καθιερώσουμε ένα ποδηλατικό tour σε όλη τη Θράκη, αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά κι ευχόμαστε οι θεσμικοί φορείς της Περιφέρειας μας και οι Δήμαρχοι κατά τόπους να μας ακούσουν και να υιοθετήσουν αυτή την πρότασή μας», είπε, και περιέγραψε αυτή την προσπάθεια με στάσεις σε σημεία πλούσια σε αρχαιολογικό πλούτο. «Πολλά σημεία είναι πανέμορφα, με βάθος ιστορίας, μοναδικά σε όλο τον κόσμο», κατέληξε ο δραστήριος πρόεδρος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος