Ξάνθη: Ο κινηματογράφος των δημιουργών στη ΦΕΞ

Στο ραντεβού της με τον Κινηματογράφο επιστρέφει η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (ΦΕΞ). Κάθε Τρίτη το κοινό της θα έχει τη δυνατότητα να “συναντά” σπουδαίους δημιουργούς υπό την καθοδήγηση του ακούραστου και πάντα δημιουργικού Πασχάλη Ξανθόπουλου,διευθυντή της ΦΕΞ.

“Υπάρχει ένας κινηματογράφος σπουδαίος κι αγαπημένος, που η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ προβάλλει με σεβασμό στη δημιουργία. Υπάρχει ένας κινηματογράφος που είναι ωραίος, με τη σκοτεινή αίθουσα, τη μεγάλη οθόνη και το σινεφίλ κοινό. Ένας κινηματογράφος που αναρωτιέται, που γοητεύει, που συγκινεί και συνεπαίρνει. Είναι ο Κινηματογράφος των Δημιουργών.” αναφέρουν οι υπεύθυνοι των συναντήσεων και δίνουν ραντεβού την επόμενη Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου.

Ο Σχεδιασμός και η Επιμέλεια είναι του Γιώργου Μπακαλίδη. Στις εκδηλώσεις εφαρμόζονται τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν σε κλειστούς χώρους.

Στις 21.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης θα παρουσιαστεί ο νεορεαλισμός του Ροσελίνι. O Ρομπέρτο Ροσελίνι γεννήθηκε στη Ρώμη το 1906. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες στην ιστορία του ιταλικού, αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου. Επηρέασε καθοριστικά την εξέλιξη της Έβδομης Τέχνης.

Κοινός κανόνας των έργων του Ροσελίνι είναι η αναζήτηση ενός ηθικού κανόνα ερμηνείας και προσέγγισης της πραγματικότητας, κατά την οποία η μόνη σκηνοθετική οδηγία είναι η «αγάπη προς τον πλησίον» και μοναδικός στόχος η πνευματική αφύπνιση και η ανάδειξη της κοινωνικής συνείδησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος