Ξάνθη: Μια “Χρυσαλίδα” δημιούργησε 250 μουσικές καρτ ποστάλ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία άλλη μια από τις πιο σημαντικές παραγωγές της ΦΕΞ την εποχή της πανδημίας με οδηγό την «Χρυσαλίδα». Ο λόγος για το μουσικό έργο του αγγλικού συγκροτήματος Current 93 με τίτλο Soft As The Sun και την άδεια εγχάραξής του σε μια ξεχωριστή μουσική καρτ ποστάλ που φέρει ιδιόχειρη υπογραφή του καλλιτέχνη David Tibet και αρίθμηση σε σύνολο 250 τεμαχίων.

Ξάνθη: Μια “Χρυσαλίδα” δημιούργησε 250 μουσικές καρτ ποστάλ«Η Σύγχρονη πειραματική μουσική σκηνή με τον τίτλο «Χρυσαλίδα» δεν είναι παρά ένα όχημα το οποίο κατασκευάσαμε με σκοπό να καλύψουμε τις ιδιαίτερες μουσικές ανησυχίες και αναζητήσεις που δεν μπορούσαν να καλυφθούν μέχρι τώρα από κάποιους άλλους φορείς» μας είπε ο Μιχάλης Ελαφρός, υπεύθυνος της Σύγχρονης Πειραματικής Μουσικής Σκηνής της ΦΕΞ, chrysallida.gr και μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής (εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» 25-1-2021) σημείωσε ότι το κίνητρό τους ήταν αγάπη για τη μουσική.
«Από το 2004 έχουν γίνει πλήθος: συναυλιών, φεστιβάλ, παραγωγών και άλλων δραστηριοτήτων τα οποία σχετίζονται με αυτόν τον ευρύ χώρο της πειραματικής μουσικής και έχουμε φτάσει στην τελευταία μας δημιουργία, η οποία προέκυψε ως ανάγκη να γίνει κάτι στο πλαίσιο της πανδημίας» ανέφερε ο κος Ελαφρός, όχι άδικα, επί 1,5 χρόνο όλα σχεδόν τα μέλη της «Χρυσαλίδας» είχαν αναγκαστικά «σηκώσει χειρόφρενο» στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων τους, δηλαδή: οι συναυλίες , τα φεστιβάλ, το εργαστήριο αρχαίας ελληνικής λύρας, οπότε προέκυψε έτσι ένα τεράστιο κενό και σαν παρουσία και σαν ανάγκη.

«Το μόνο που μπορούσε να γίνει πραγματικά ήταν κάποια έκδοση η οποία δεν υπόκειται σε παράγοντες υγειονομικών πρωτοκόλλων κ.α. Όχι ότι και εκεί δεν υπήρχε ένα πρόβλημα με την έννοια ότι υπήρξε μια καθυστέρηση ενός δύο μηνών, διότι και οι εταιρείες παραγωγής και κοπής αυτών των πραγμάτων έχουν καθυστερήσει» σημείωσε αναφέροντας ως παράδειγμα το περιορισμένο αριθμητικά προσωπικό σε αυτούς τους χώρους που έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση της παραγωγής.

Έτσι προέκυψε η καρτ ποστάλ με τη μουσική… « Εξωτερικά βλέποντας την είναι μια καρτ ποστάλ, η οποία, όμως, επάνω στο εικαστικό μέρος, έχει χάραξη με αυλάκια τύπου βινυλίου, αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ένα αναλογικό πικ απ να ακούσει ο κάτοχός της μουσική. Ένα αποκαλυπτικό νέο φολκ, ένα πολύ όμορφο ακουστικό, μελαγχολικό κομμάτι διάρκειας 2,5 λεπτών χαρίζει η ιδιαίτερη αυτή δημιουργία.
250 αριθμημένα τεμάχια υπογεγραμμένα από τον ίδιο τον καλλιτέχνη. « Είδα με μεγάλη χαρά ότι βρήκε μεγάλη ανταπόκριση καθώς έχουν μείνει ελάχιστα πλέον και αυτό μας έδωσε και μεγάλη χαρά και στήριξε τη λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου το οποίο δοκιμάστηκε στον καιρό της πανδημίας διότι έπεσαν σε μεγάλο βαθμό τα έξοδά του από την επισκεψιμότητα και την έλλειψη της συνολικής κίνησης που υπήρχε γύρω από το μουσείο» είπε ο κος Ελαφρός.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να περάσει ένα μήνυμα στους ακροατές μας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το μήνυμα που περνά είναι ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε» προσθέτοντας « Πρέπει να σκεφτόμαστε τρόπους, να έχουμε θετική σκέψη , να κάνουμε πράγματα και αυτό που αγαπούμε πιστεύοντας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Αποκάλυψε δε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιου είδους πρωτοβουλίες- δημιουργίες καθώς το αποτέλεσμα κρίθηκε πολύ θετικό. «Οπότε» , όπως είπε, «θα συνεχίσουμε με ανάλογο τρόπο και πιστεύουμε να αγκαλιάσει και τη δεύτερη προσπάθεια ο κόσμος»
Σημείωση άκρως ενδιαφέρουσα: Στην πίσω πλευρά ο κάτοχος της μουσικής κάρτας, μπορεί να γράψει κανονικά …τη δική του αφιέρωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος