Ξάνθη – Μια Όμορφη Μέρα: Ντοκιμαντέρ των Δάνη Καραϊσαρίδη και Γιώργου Πατεράκη

Το ντοκιμαντέρ “Μια όμορφη μέρα” θα προβληθεί σήμερα, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, στις 21.00 στην αυλή με τα Χαμάμ στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης. Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ των Δάνη Καραϊσαρίδη και Γιώργου Πατεράκη «Μια Όμορφη Μέρα» (A Beautiful Day). Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία των συντελεστών.

Ξάνθη – Μια Όμορφη Μέρα: Ντοκιμαντέρ των Δάνη Καραϊσαρίδη και Γιώργου ΠατεράκηΗ ταινία προβλήθηκε φέτος στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και κέρδισε το Βραβείο Νεότητας των Φοιτητών, καθώς και Ειδική Μνεία από το ΕΚΚ. Η είσοδος είναι ελεύθερη, και η είσοδος στην εκδήλωση θα γίνει με τα μέτρα που ισχύουν για τον περιορισμό της πανδημίας.

“Μπορούν τα σχολεία να βοηθήσουν στην οικοδόμηση μιας ‘διαφορετικής’ μελλοντικής κοινωνίας; Η ταινία εστιάζει σε δύο αυτοοργανωμένα εκπαιδευτικά εγχειρήματα προσχολικής ηλικίας στην Ελλάδα, τα οποία χρησιμοποιούν συνδυασμό εναλλακτικών εκπαιδευτικών μεθόδων. Το «Μικρό Δέντρο» στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί με βάση τις αξίες της ελευθεριακής εκπαίδευσης και της βιωματικής μάθησης. Στο Σχολείο του Δάσους «Ο Μικρός Ντουνιάς» στη Λέσβο κάθε μέρα παιδιά ντόπιων και προσφύγων παίζουν και μαθαίνουν μαζί στη φύση. Το Ιούνιο του 2019 τα δύο σχολεία συναντήθηκαν με άλλα πειραματικά παιδαγωγικά εγχειρήματα στο πρώτο Ελληνικό «Φεστιβάλ Ελευθεριακής Εκπαίδευσης» που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από το «Μικρό Δέντρο».”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος