Ξάνθη: Μετ’ εμποδίων η προσέγγιση της αγοράς λόγω κυκλοφοριακού – Βραχνάς οι κλοπές και οι διαρρήξεις

Το κυκλοφοριακό, η έλλειψη χώρου στάθμευσης, η μετ εμποδίων τροφοδοσία της αγοράς και οι συχνές διαρρήξεις εξακολουθούν να αποτελούν «πονοκέφαλο «για εμπόρους και καταστηματάρχες της Ξάνθης.

Πάρα τις προφορικές και γραπτές επισημάνσεις τους προς τους υπευθύνους και τις συνεχείς οχλήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου δεν έχουν δει τη δρομολόγηση λύσεων, όπως επισημαίνουν, παρά μονό την υπόσχεση ότι σύντομα η δημοτική αστυνομία ενεργοποιείται και βγαίνει στους δρόμους της πόλης.

Μιλώντας στο www.ertnews.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο κος Νίκος Γρηγοριάδης επεσήμανε ότι τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται με τις θέσεις που έχουν οριστεί για ολιγόλεπτη στάθμευση των οχημάτων τροφοδοσίας να είναι μονίμως υπό κατάληψη, τις θέσεις των αναπήρων κατειλημμένες επίσης και την αγορά της πόλης σε ένα μόνιμο και διαρκές κυκλοφοριακό κομφούζιο που επιτείνεται λόγω και της ανεύθυνης συμπεριφοράς ορισμένων δημοτών.

Πρόβλημα, ωστόσο, εξακολουθούν να αποτελούν και τα συχνά περιστατικά παραβατικότητας. Κλοπές και διαρρήξεις, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος, σε ημερήσια βάση. Τόσο οι ανυποψίαστοι πολίτες κάνοντας τις αγορές τους, όσο και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων πέφτουν θύματα επιτήδειων, προερχόμενοι συνήθως από συγκεκριμένη υποβαθμισμένη γειτονιά εκτός πόλης, που αφαιρούν από πορτοφόλια και μικρο αντικείμενα μέχρι ακριβούς εξοπλισμούς κι εμπορεύματα προκαλώντας ζημιά στους κατόχους τούς.

«Η ανάγκη για δραστικές παρεμβάσεις είναι αυξημένη σε μια εποχή που και η παραμικρή απώλεια κοστίζει διπλά» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ζητώντας για μια ακόμη φορά τη δρομολόγηση άμεσων λύσεων. Μην παραλείποντας να σημειώσει ότι όλα αυτά τα προβλήματα οδηγούν στην απομάκρυνση του κόσμου από την αγορά της πόλης, αγοραστικό κοινό που συνήθως «κατευθύνεται» είτε στο εμπορικό κέντρο εκτός, είτε σε γειτονικές πόλεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος