Ξάνθη: Με το «Εντερλέζι» είπαν «αντίο» στο σχολείο αλλά και στο ρατσισμό (video)

Με το “Εντερλέζι”, ένα δημοφιλές παραδοσιακό τραγούδι της μειονότητας των Ρομά αποχαιρέτησαν το σχολείο, τα θρανία και τις υποχρεώσεις τους μικρές μαθήτριες τεσσάρων σχολείων. Με μια μουσική συνεργασία που γεφυρώνει πολιτισμούς,χρώματα και θρησκείες…κατάφεραν να αποχαιρετήσουν όχι μόνο τα αγαπημένα τους σχολεία, αλλά και να κλείσουν την πόρτα στο ρατσισμό, στους διαχωρισμούς και τις διακρίσεις. Πρόκειται για τις παιδικές φωνές  μαθητών: της Εξοχής, του 10ου, του 15ου και του 20ου Δημοτικών Σχολείων Ξάνθης.

«Δε θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα η φετινή σχολική χρονιά, με μια συνεργασία που μας κάνει να αισθανόμαστε ευλογία για το δρόμο που επιλέξαμε να ακολουθήσουμε ως εκπαιδευτικοί» σχολιάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο FB η δασκάλα Ιωάννα Αμπατζίδου “μιλώντας” στους διαδικτυακούς τους φίλους για την κοινή αυτή προσπάθεια και για τη συμμετοχή της.

Όπως λέει, όταν πριν έξι (6) χρόνια, βρέθηκε στα σχολεία του Δροσερού της Ξάνθης, στη γειτονιά των τσιγγάνων γνώρισε την κα Μαρία Μουσάρτ. Χρόνια δασκάλα μουσικής εκεί και με τη βοήθειά της αντιμετώπισε όλες τις ιδιαιτερότητες αυτών των σχολείων. “Έτσι”, αποκαλύπτει, “ξεκίνησε μια συνεργασία που διαρκεί όλα αυτά τα χρόνια,οπότε με χαρά δέχτηκε το σχολείο της την πρόσκληση των δασκάλων μουσικής των 2 αυτών σχολείων, για τη μουσική συνύπαρξη των 4 σχολείων.(Συμμετέχει και το Δημοτικό Σχολείο Εξοχής)”.

Οι μικρές μαθήτριες κατάφεραν να “κλέψουν” όχι μόνο το χειροκρότημα, αλλά τα μπράβο, την αγάπη και τα χαμόγελα  πολλών καθώς το βίντεο τους κάνει ήδη το γύρο των Social Media.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος