Ξάνθη: Με επισκέπτες από τα Βαλκάνια και την Βόρεια Ευρώπη κινήθηκε η αγορά το φετινό καλοκαίρι

Ικανοποιημένη από το «ταμείο» του φετινού καλοκαιριού δηλώνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης. Το πέρασμά του, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο www.ertnews.gr η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κα Μαίρη Τσιακίρογλου αφήνει ικανοποιημένους τους επαγγελματίες και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων της πόλης.

 «Η κίνηση και η κατανάλωση, που σημειώθηκε ήταν υψηλότερη από το αντίστοιχο καλοκαίρι του 2019» σημειώνει η κα Τσιακίρογλου και προσθέτει: «Ήταν ένα αρκετά καλό έως πολύ καλό καλοκαίρι», εξηγώντας ότι βοήθησε σε αυτό η αυξημένη επισκεψιμότητα, που σημειώθηκε και τους τρεις μήνες.

«Δεν είχαμε δει ξανά τόσο πολύ τουρισμό στον τόπο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε, ότι την πόλη επισκέφτηκαν Βαλκάνιοι, Βούλγαροι, Τούρκοι, Ρουμάνοι, αλλά και πολλοί Βορειοευρωπαίοι τουρίστες. Κληθείσα να κάνει το «ταμείο» της δραστηριότητας των εμπόρων και των επαγγελματιών της περιοχής της σημειώνει πώς το πρόσιμό τους είναι θετικό.

Αναφερόμενη ειδικότερα στους κλάδους της εστίασης και της αναψυχής υποστήριξε ότι ήταν μια πολύ θετική περίοδος για τους επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο, «με αυξημένη πελατεία και πολύ κατανάλωση». Νέοι σε ηλικία πελάτες, αλλά και μετανάστες ντόπιοι, που επέστρεψαν για τις διακοπές τους με τις οικογένειές τους, προσέφεραν ιδιαίτερη κινητικότητα και ζωντάνια στο χώρο.

Μιλώντας για το λιανικό εμπόριο σημειώνει, ότι και εκεί το ταμείο των ιδιοκτητών των καταστημάτων είναι επίσης με θετικό πρόσημο. «Η άρση των μέτρων, που συντρόφευαν τις ζωές όλων, λόγω της πανδημίας επί δύο χρόνια απάλλαξε τον κόσμο από το φόβο και κινήθηκε με άνεση στην αγορά αξιοποιώντας εκπτώσεις και προσφορές», ανέφερε η κα πρόεδρος, καταλήγοντας με τη σημείωση ότι «ήταν ένα εξαιρετικό καλοκαίρι για την πόλη της Ξάνθης»… Θετικό κλίμα, που αναμένεται να συνεχιστεί και το Σεπτέμβριο, λόγω των Γιορτών της Παλιάς Πόλης που ακολουθούν και της αναμενόμενης άφιξης των φοιτητών, παλαιών και νεοεισερχόμενων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος