Ξάνθη: Μαθήματα Ιστορίας της Θράκης στο Λύκειο των Ελληνίδων

Στην Ιστορία και τον Πολιτισμό της Βόρειας και Ανατολικής Θράκης θα αναφερθεί ο διδάσκων καθηγητής Θανάσης Μουσόπουλος στο μάθημά του την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στις έξι το απόγευμα στο Λύκειο των Ελληνίδων της Ξάνθης.

“Η Θράκη σύμφωνα με τους ιστορικούς και τους γεωγράφους της αρχαιότητας, ήταν η χώρα που βρισκόταν ανάμεσα στο Δούναβη ποταμό και το Αιγαίο Πέλαγος. Τα ακριβή όρια είναι συγκεχυμένα. Ο Θουκυδίδης αναφέρει ως Θράκη την περιοχή που βρισκόταν μεταξύ του Αίμου, Προποντίδας, Αιγαίου και Στρυμόνα ποταμού (Θουκυδίδης Β 97). Από την εποχή του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου το όριο της Θράκης προς Δυσμάς έγινε ο Νέστος ποταμός. Οι Θράκες φυλετικά ανήκουν στους ινδοευρωπαίους. Κατά τα προϊστορικά χρόνια είχαν διασκορπιστεί στο μεγαλύτερο μέρος του Αίμου και Θράκες έποικοι ζούσαν στη Νότιο Ελλάδα και σε διάφορα νησιά του Αιγαίου.” αναφέρει ο ξανθιώτης φιλόλογος συγγραφέας καταθέτοντας μια μικρή περίληψη της εισήγησις του.

Υπόσχεται δε στο κοινό-μαθητές του να παρουσιάσει συνοπτικά την ιστορία και τον πολιτισμό της Βόρειας Θράκης / Ανατολικής Ρωμυλίας και Ανατολικής Θράκης. Θα καταλήξουμε με την άδικη και ανιστόρητη τριχοτόμηση της Θράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος