Ξάνθη: Κλιμάκιο του ΤΕΕ επισκέφτηκε το Δήμο Τοπείρου

Ενημερωτική-επιμορφωτική επίσκεψη σε εργοστάσιο γνωστής εταιρείας στο Δήμο Τοπείρου Ξάνθης, συνδιοργανώθηκε από το ΤΕΕ Θράκης και την εταιρεία, στα πλαίσια ενημέρωσης-συνεργασίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής,για επενδύσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο κατασκευαστικό και συγχρόνως παραγωγικό, ερευνητικό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον.

Μηχανικοί-μέλη του ΤΕΕ Θράκης, αφού έλαβαν την υποχρεωτική εκπαίδευση ασφαλείας για επισκέπτες και προμηθεύτηκαν τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό (Μέτρα Ατομικής Προστασίας), παρακολούθησαν αναλυτική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση από εξειδικευμένο προσωπικό της SunlightGroup. Ενημερώθηκαν για τα στάδια κατασκευής των μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας τεχνολογίας μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου που παράγει η εταιρεία, τις υπερσύγχρονες και καινοτόμους μεθόδους παραγωγής,αλλά και γιατα πρωτοποριακάσυστήματα παρακολούθησης και διαχείρισης των προϊόντων παραγωγής. Τέλος, υπογραμμίστηκε η απόλυτη προσήλωσητης εταιρείας στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που τηρεί για την προστασία των περισσότερων από 1.000 εργαζομένων στις εγκαταστάσεις.

Στη συζήτηση που ακολούθησε,τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης των επαφών μεταξύ των δύο πλευρών σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος – όπως έρευνα, καινοτομία, θέσεις εργασίας (με ιδιαίτερη αναφορά στο δωδεκάμηνο πρόγραμμα αποφοίτων που προσφέρει η εταιρεία σε νέους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων), ενώ ζητήθηκε από το ΤΕΕ Θράκης να εξεταστεί η δυνατότητα χορήγησης υποτροφίας από την εταιρεία σε μηχανικό του Τμήματος.

ToTEE Θράκης ευχαριστεί τα στελέχη της εταιρείας SunlightGroup για την υποδειγματικά άρτια οργάνωση της επίσκεψης, για τη φιλοξενία και την ενημέρωση των μελών του τμήματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος