Ξάνθη – Κ. Κουρτίδης: Από τουρισμό και πρωτογενή τομέα τα προσδοκώμενα οφέλη

Στην προσέλκυση τουριστών από άλλες χώρες, αλλά και επισκεπτών από γειτονικές περιοχές στρέφει την προσοχή της η αντι-περιφέρεια Ξάνθης. Ήδη με πρωτοβουλία του αντι-περιφερειάρχη Κώστα Κουρτίδη πραγματοποιήθηκε ένας πρώτος κύκλος επαφών με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, του κόσμου της αγοράς και της τοπικής οικονομίας, και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν μια σειρά από καλοκαιρινές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, με τέτοιο τρόπο διοργανωμένες ώστε να αποτελέσουν δέλεαρ για το κοινό.

Προσδοκίες όμως υπάρχουν και για τη φετινή τουριστική περίοδο. «Τα μηνύματα που παίρνουμε από το χώρο του τουρισμού, βάσει των προ κρατήσεων που έχουν γίνει, είναι θετικά» δήλωσε σήμερα ο κος Κουρτίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (12-5-2022). Όπως τόνισε η δυναμική της παράλιας ζώνης της Ξάνθης είναι εντυπωσιακή και οι δυνατότητες για άριστη υποδοχή και φιλοξενία των τουριστών που αυτή έχει πολλές.

Προβληματισμένος ωστόσο είναι για το θέμα της ανεργίας που εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά επίπεδα στην περιοχή. «Όλη η δυναμική του παρελθόντος στηρίζονταν στην άνθιση των Συνεταιριστικών Μονάδων και στην Οικοδομή και τα δύο ουσιαστικά έχουν πάψει να υφίστανται» ανέφερε ο κος Κουρτίδης μένοντας σε κάποια παραδείγματα, ιδιωτικές πρωτοβουλίες, που δημιουργούν θέσεις εργασίας, αλλά σε σχέση με το παρελθόν αποτελούν εξαιρέσεις.

Συμφώνησε ότι δυναμική θα έδινε η επαναλειτουργία κάποιας συνεταιριστικής μονάδας, ωστόσο, όπως έσπευσε να ξεκαθαρίσει, δεν υπάρχει ορατό κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. Στάθηκε με αισιοδοξία στα βήματα που πραγματοποιούνται στον Πρωτογενή Τομέα επισημαίνοντας ότι οι παραγωγοί ακτινιδίων σημειώνουν κέρδη με τις εξαγωγές του προϊόντος που παράγουν σε αντίθεση με τους καλλιεργητές σπαραγγιών, που περνούν μια κάμψη. Πρόσθεσε δε ότι στο χώρο των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής 900 θέσεις εργασίας με το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο.

Τέλος, επεσήμανε για μια ακόμη φορά την ανάγκη επιπλέον στήριξης των επαγγελματιών, ιδιοκτήτων επιχειρήσεων λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους και του κόστους των καυσίμων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος