Ξάνθη-Ι.Στεργίδης: Οι σύγχρονοι άνθρωποι είναι θετικοί στον εμβολιασμό των παιδιών τους

Θετικοί στον εμβολιασμό των παιδιών τους εμφανίζονται οι γονείς στην Ξάνθη σύμφωνα με τον παιδίατρο κ. Ιωάννη Στεργίδη.

« Το κλίμα στις τάξεις των γονιών είναι θετικό υπέρ του εμβολιασμού» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (13-12-2021) και σημείωσε πως «Οι άνθρωποι που έχουν ανοιχτό μυαλό, οι σύγχρονοι άνθρωποι, μετά από ένα χρόνο πραγματοποίησης εμβολιασμών, είναι θετικοί και στον εμβολιασμό των παιδιών τους» δήλωσε ο κος Στεργίδης.

Όπως τόνισε στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στο Ισραήλ έχουν γίνει εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 5 εώς 11 ετών. «Οι μελέτες είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά θετικές. Νομίζω ότι οι γονείς δεν θα πρέπει να φοβούνται το εμβόλιο, όπως δεν φοβούνται όλα τα άλλα εμβόλια» είπε ο Ξανθιώτης παιδίατρος. Παράλληλα, προέτρεψε «να εμπιστευτούν τους παιδίατρους τους» και πρόβλεψε ότι: «από εκεί και πέρα νομίζω ότι αυτό θα εξελιχθεί σε μια πάρα πολύ τυπική διαδικασία».

Μιλώντας για τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 60 ετών που διστάζουν να εμβολιαστούν τους προέτρεψε να παραδειγματιστούν από τους νέους, από τα παιδιά τους, τους εφήβους και τα εγγόνια τους. «Η επικίνδυνη ηλικία δεν είναι δυνατόν να παραμένει ανεμβολίαστη μετά από ένα χρόνο εμβολιασμών» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι: «Οι μεγάλοι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι άμεσα. Η ουσία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής το επιβάλει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος