Ξάνθη: Εργαστήριο στη ΦΕΞ από την ομάδα Ζεύξη

Σε εξέλιξη είναι η υλοποίηση του Προγράμματος Εργαστηρίου της ΦΕΞ με τίτλο: “Ζεύξη-Απελευθέρωση Νου & Σώματος”. Το πρόγραμμα υλοποιεί η ομάδα “Ζεύξη: Απελευθέρωση Νου & Σώματος”. Σκοπός της ομάδας είναι να προσφέρει: 1) Διεξόδους μέσα στην δύσκολη κοινωνική εποχή που διανύουμε. 2) Τρόπους και μέσα για την ψυχοσωματική μας υγεία με σκοπό την ατομική μας μεταμόρφωση αλλά και την δημιουργία μιας υγιούς και κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι: Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων έχει καταρτιστεί το εξής εβδομαδιαίο πρόγραμμα Οκτωβρίου 2021 – Ιουνίου 2022 : 1) Κάθε Δευτέρα 20:00 – 21:00 Θεματική: Α)20:00 – 20:30 : “Θεωρία – Κατανόηση” Β) 20:30 -21:00 : “Κύκλος Μοιράσματος – Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Περιγραφή:

Στο μάθημα αυτό εξηγούνται τα θεμέλια και οι βασικές αρχές αρμονίας του νου και του σώματος. Οι αρχές αυτές στηρίζονται στα επίπεδα της ανθρώπινης φύσης, πάνω στις οποίες ασκούμαστε μέσα στην εβδομάδα. Θα μοιραστούμε επίσης τα ερωτήματα που μας απασχολούν σχετικά με την άσκησή μας, τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με την καθημερινή μας ζωή. 2) Κάθε Τρίτη 19:00 – 19:30 Θεματική: “Αναπνοή”.

Περιγραφή: Στο μάθημα αυτό ασκούμαστε στην φυσική -διαφραγματική αναπνοή η οποία είναι ένα από τα θεμέλια της ψυχοσωματικής μας υγείας.

3) Κάθε Τετάρτη 20:30 – 21:30
Θεματική: “Προπαρασκευαστικές ασκήσεις για υγεία και ευεξία” Περιγραφή: Στο μάθημα αυτό ασκούμαστε σε ασκήσεις για το μυοσκελετικό και αδενικό μας σύστημα, τεχνικές αυτο-μασάζ για την θεραπεία του σώματος και ελεύθερη έκφραση μέσω χορού. Μέσω αυτών των μεθόδων καλλιεργούμε ένα υγιές σώμα και νου τα οποία είναι η βάση για την επίτευξη της αρμονίας σώματος και νου.

4 ) Κάθε Πέμπτη 18:25- 20:15 : Θεματική: ”Ζεύξη” Περιγραφή:

Στο μάθημα αυτό ασκούμαστε στην Παραδοσιακή Χάθα, η οποία χρησιμοποιεί το σώμα, την αναπνοή και τον νου μας, με βασικό σκοπό την επίτευξη της ψυχοσωματικής εναρμόνισης.

5) Κάθε Παρασκευή 20:00 – 20:30 Θεματική: “Διαλογισμός” Περιγραφή: Στο μάθημα αυτό ασκούμαστε στον Διαλογισμό με σκοπό : Α) Την γαλήνευση του νου μας η οποία μας οδηγεί σταδιακά στην Β) Διερεύνηση της Φύσης του Νου μας Όλα τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθηθούν με 2 τρόπους: 1) Φυσική παρουσία
2 ) Διαδικτυακά – μέσω της πλατφόρμας του Zoom. Η πρώτη εβδομάδα συμμετοχής είναι δωρεάν για όλους. Είσαστε ευπρόσδεκτοι να συμμετέχετε και να ασκηθείτε μαζί μας.

Info
Υπεύθυνος: Νικόλαος Γεκτίδης
Τηλ. επικοινωνίας 6948307905

Διαβάστε εδώ:Πρόγραμμα Ζεύξις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος