Ξάνθη: Έργα υδρεύσεων ύψους €5,2 εκατ. σε 3 Δήμους χρηματοδοτεί η Περιφέρεια ΑΜΘ

Χρηματοδοτήσεις που ξεπερνούν τα 5,2 εκατομμύρια ευρώ ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος για την πραγματοποίηση έργων ύδρευσης σε οικισμούς των Δήμων Μύκης, Τοπείρου και Ξάνθης στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Ξάνθη: Έργα υδρεύσεων ύψους €5,2 εκατ. σε 3 Δήμους χρηματοδοτεί η Περιφέρεια ΑΜΘΠρόκειται για συνολικά 4 έργα, που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και τα οποία θα υλοποιηθούν αντίστοιχα από το ΔήμοΜύκης, το ΔήμοΤοπείρου και τη ΔΕΥΑΞ. Συγκεκριμένα:
Α. Δήμος Μύκης
Για το Δήμο Μύκης, η χρηματοδότηση της Περιφέρειας ξεπερνά τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ και αφορά σε 2 έργα.
1. Το πρώτο έργο θα χρηματοδοτηθεί με 1,4 εκατομμύρια ευρώ και αφορά στην εγκατάσταση ενός συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης, ελέγχου και εντοπισμού των διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης 12 οικισμών:
• στο Ωραίο, στον Εχίνο, στη Μάνταινα, στη Μύκη, στο Προσήλιο, στον Κένταυρο, στην Άλμα, στο Άνω Ζουμπούλι, στο Διάφορο και στα Μελίβοια της Δημοτικής Ενότητα Μύκης
• στην Πάχνητης Δημοτικής Ενότητας Κοτύλης
• και στις Άνω Θέρμες στη Δημοτική Ενότητα Θερμών.
2. Το δεύτερο έργο θα χρηματοδοτηθεί με 1,3 εκατομμύρια ευρώ και αφορά στην κατασκευή ενός συστήματος συγκέντρωσης και μεταφοράς νερού που θα τροφοδοτεί τους οικισμούς Μελίβοια και Εχίνο από μία φυσική πηγή που βρίσκεται 2,5 χιλιόμετρα βορειανατολικά του οικισμού Δημάριο.
Β. Δήμος Τοπείρου
Στο Δήμο Τοπείρου η Περιφέρεια διαθέτει 2 εκατομμύρια ευρώ για την αντικατάσταση των παλαιών σωληνώσεων ύδρευσης με νέους αγωγούς 3ης γενιάς και την επέκταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στους οικισμούς Άβατο, Όλβιο και σε ένα τμήμα του δικτύου στο Παλαιό Όλβιο. Με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα κατασκευαστεί επίσης και μία νέα δεξαμενή νερού στο Όλβιο.
Γ. Δήμος Ξάνθης
Αντικατάσταση πεπαλαιωμένων αγωγών ύδρευσης προβλέπει και το έργο της ΔΕΥΑΞ, το οποίο η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 0,5 εκατομμύρια ευρώ.
Το έργο θα υλοποιηθεί στον οικισμό Πίλημα όπου θα τοποθετηθούν νέοι αγωγοί σε όλο το εσωτερικό δίκτυο του οικισμού.
Με αφορμή την ένταξη των παραπάνω 4 έργων στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος μετέβη στην έδρα του Δήμου Μύκης στη Σμίνθη και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Νίκο Ευφραιμίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών κ. Δημήτρη Γαλανόπουλο και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Διεθνών Σχέσεων κ. Κώστα Κουρτίδη.
Εκεί πραγματοποίησαν σύσκεψη με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων κ.κ. Σαχινλή Ριτβάν, Καλεντζή Χικμέτ και Αγγούσογλου Εργκιούλ, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Πετσενίκ Αδνάν και του Προέδρου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μύκης κ. Μπουγιουκλού Χουσεΐν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος