Ξάνθη: Έργα και προτεραιότητες στο δήμο Αβδήρων

Έργα προϋπολογισμού δεκαπέντε (15) εκ. ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο Αβδήρων. Όπως τόνισε σήμερα, 5-1-2023, ο δήμαρχος Γιάννης Τσιτηρίδης μιλώντας στο ertnews.gr σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αναβάθμισης σε επτά (7) σχολικές μονάδες, αλλά και έργα υποδομών, όπως ο βιολογικός καθαρισμός.

Η απορρόφηση κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και η αξιοποίηση κονδυλίων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δίνει τη δυνατότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά και των χρόνιων ζητημάτων, όπως: η δημοπράτηση κυνοκομείου, αλιευτικού καταφυγίου κ.α. Βαρύτητα θα δοθεί και στην τουριστική ανάπτυξη της προικισμένης από τη Φύση περιοχή με έμφαση στην προσέλκυση τουριστών από τη Βουλγαρία.

Ιδιαίτερη δε δυνατότητα θα δοθεί στη λειτουργία των Λουτρών της Ποταμιάς σε σταθερή βάση με την ευθύνη του δήμου. Όπως και του camping του Μυρωδάτου προϋπολογισμού 1,5 εκ ευρώ. Αναγκαία κρίνεται, όπως ανέφερε, η ενίσχυση του δήμου με επιπλέον χρήματα για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών.

Όσον αφορά στην τοπική κοινωνία, όπως ανέφερε ο κος Τσιτηρίδης, δύο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της : Η μετανάστευση των κατοίκων από τους μειονοτικούς οικισμούς στο εξωτερικό για εργασία και της παραμονής κι ενασχόλησης με τον Πρωτογενή Τομέα στους οικισμούς της πλειονότητας με την ενίσχυση τούς μέσω της αντιμετώπισης της καθημερινότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος