Ξάνθη: Ένας Σύλλογος στο πλευρό των ψυχικά ασθενών

Με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ενεργοποίησή της ένωσαν δυνάμεις. Η κα Γεωργία Ανδρέου, Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι φίλοι του Ψυχολογικού Κέντρου» Ξάνθης με τα υπόλοιπα μέλη του Κέντρου (150 στον αριθμό) προσπαθούν εθελοντικά να σταθούν στο πλευρό των ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως και των οικογενειών τους.

Ξάνθη: Ένας Σύλλογος στο πλευρό των ψυχικά ασθενών «Τα άτομα με ψυχικά προβλήματα είναι ισότιμα και προς την αγάπη και προς το σεβασμό και την στήριξη που πρέπει να έχουν από όλους μας» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (6-10-2021). Σύμφωνα με την ίδια εκείνο που προσπαθεί ο Σύλλογος είναι με την συνδρομή της Τοπικής Κοινωνίας εκτός από ενημερωτικές ημερίδες κι εκδηλώσεις με θέματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι συμπολίτες αυτοί και με τις ιδιαιτερότητες τους προσπαθούν να τους βοηθήσουν να έχουν μια καλύτερη καθημερινότητα. «Είναι κρατική δομή υπάρχει επιχορήγηση και μέριμνα από το κράτος, αλλά μερικές φορές όλοι ξέρουμε ότι μέχρι να πραγματοποιηθεί κάτι μέσω του Δημοσίου πρέπει να ακολουθήσει την κείμενη Νομοθεσία, με αποτέλεσμα το σύστημα να είναι λίγο αργό. Εκεί συμβάλλουμε εμείς σαν ιδιωτικός φορέας, οπότε καλύπτουμε πρόσθετες ανάγκες που μπορούν να παρουσιαστούν στην εκπαίδευση των ωφελούμενων στη Δομή» είπε η κα Ανδρέου.

Παράλληλα, σημείωσε ως παράδειγμα την επιχορήγηση εκπαιδευτικού προσωπικού για την κινητική δραστηριότητα των ωφελούμενων μαζί με τη μουσική, το κενό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να γίνουν οι διορισμοί.

Ιδιαίτερη κρίνεται η συμβολή των φοιτητών και των φοιτητριών των Τμημάτων Κοινωνικής Διοίκησης και του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ, κάνοντας την πρακτική τους άσκηση. Οι εθελοντικές προσπάθειες του Συλλόγου απευθύνονται σε όλους τους ωφελούμενους, αυτό το χρονικό διάστημα ήταν 50-60 συνολικά. Απευθύνοντας κάλεσμα σε όποιον κι όποια το επιθυμεί να συνδράμουν στο έργο του Συλλόγου η κα Ανδρέου ζήτησε από τους υπευθύνους της πολιτείας «Να υπάρχει εγκαίρως η στελέχωση των δομών αυτών ώστε να μην μένουν κενά στους εκπαιδευτές και επίσης, αν είναι δυνατόν με μόνιμες προσλήψεις γιατί είναι πολύ σημαντικό να έχουν σταθερά πρόσωπα κοντά» για να εξηγήσει λέγοντας ότι «Το να εναλλάσσονται τακτικά τα πρόσωπα δεν βοηθάει, σταθερή δραστηριότητα λοιπόν με σταθερά πρόσωπα, διαρκής εναλλαγή στα προγράμματα, ενδιαφέρον στην εκπαίδευση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος