Ξάνθη: Ένας 11χρονος μαθητής, μικρός Picaso…

Μια μικρή «κοπάνα» -ολιγόλεπτη και άκρως ραδιοφωνική- έκανε ο Περικλής Καλογιάννης, διευθυντής στο 10ο Δημοτικό Σχολείο της Ξάνθης με τον 11χρονο μαθητή του σχολείου, τον Χρήστο Κουλέντζα φιλοξενούμενοι αμφότεροι στον «αέρα» της ΕΡΤ Κομοτηνής και της εκπομπής «Καθημερινές Ιστορίες» (20-10-2021). Αφορμή γι΄αυτή τη ραδιοφωνική “διαφυγή” στάθηκε η διάκριση του μικρού Χρήστου: Σε σύνολο 6.000 συμμετοχών, ο δικός του πίνακας, η δική του ζωγραφιά ξεχώρισε…με την επιτροπή του διαγωνισμού να διακρίνει το ταλέντο του.

Ξάνθη: Ένας 11χρονος μαθητής, μικρός Picaso…
Το έργο του μαθητή βραβεύτηκε και έγινε γραμματόσημο

Μαθητής της Ε’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου ο Χρήστος κέρδισε ένα από τα τέσσερα βραβεία του διαγωνισμού των ΕΛΤΑ. «Δεν κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνει το κάθε σχολείο, όλοι οι εκπαιδευτικοί , θα πρέπει να ανιχνεύει, να βοηθάει, να κατευθύνει τις δεξιότητες των παιδιών, τις ικανότητες των παιδιών και να μπορεί όλες αυτές να τις καλλιεργεί και να τις αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο» ανέφερε ο κος Καλογιάννης σημειώνοντας ότι «Ο Χρήστος προς τιμή του από πολύ μικρός, από την 1η Τάξη του δημοτικού ακόμη έδειξε μια κλήση σε αυτή την κατεύθυνση, την εικαστική, την καλλιτεχνική. Ήταν ικανότατος από πολύ μικρός, συνέχισε με την παρότρυνση του σχολείου να το δουλεύει αυτό χάρισμα του , να το εξελίσσει συνεχώς προς τιμή του, προς τιμή της οικογένειας και του σχολείου και είναι άξιος συγχαρητηρίων».

Μιλώντας για τον ίδιο το Διαγωνισμό που συμμετείχε με την παρότρυνση της οικογένειάς του, σημείωσε πως «Έστειλε τη δουλειά του, την εργασία του στο διαγωνισμό των ΕΛΤΑ, με αφορμή τα 200 χρόνια από το 1821 και επελέγη ανάμεσα σε 6.000 διαφορετικά έργα η δική του δουλειά με θέμα την έξοδο του Μεσολογγίου». Επελέγη, όπως σημείωσε ο κος Καλογιάννης για να τυπωθεί σε μια συλλεκτική σειρά των γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ. «Είναι μια μεγάλη διάκριση για τον ίδιο και δευτερευόντως για το σχολείο, αλλά είναι δουλειά που αντανακλά στην ικανότητα του, στην προσπάθειά του και τη δική του και της οικογένειάς του» σημείωσε με περηφάνια ο διευθυντής του σχολείου.
«Ζωγράφισα την έξοδο του Μεσολογγίου. Μου έδειξε η μαμά έναν πίνακα και αποφάσισα να τον κάνω» ανέφερε ο βραβευμένος μαθητής Χρήστος Κουλέντζας, ολιγόλογος και σοβαρός. Όπως είπε η ενασχόληση με τη ζωγραφική ξεκίνησε από τα 4 χρόνια του με τον ίδιο να νιώθει πολύ ευτυχισμένος όταν ζωγραφίζει. Μόνο με το δικό του ταλέντο και χωρίς να παρακολουθεί κάποια επιπλέον μαθήματα χάρηκε πολύ όταν άκουσε , όπως είπε, ότι κέρδισε ένα από τα τέσσερα βραβεία αυτού του πολύ μεγάλου διαγωνισμού των ΕΛΤΑ με τις 6.000 συμμετοχές. « Να είναι καλά, να πηγαίνουν και αυτά καλά να έχουν ένα καλό μέλλον» ευχήθηκε για όλα τα παιδιά του κόσμου ο μικρός σε ηλικία πλην όμως ταλαντούχος ζωγράφος, που γέμισε με χρώματα, έμπνευση και ταλέντο τον κόσμο του ραδιοφώνου…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος