Ξάνθη: Εκπαιδευτική δράση για τους μαθητές με αντικείμενο το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Εκπαιδευτική δράση για τους μαθητές της Ξάνθης, στο πλαίσιο της επετείου της εισόδου της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο διοργανώνουν το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και η ομάδα «Δράσεις Ιστορίας Μνήμης Πολιτισμού».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μέρη: περιήγηση σε σημεία και χώρους της Ξάνθης, τα οποία συνδέονται με τα γεγονότα του πολέμου και της Κατοχής (1940-1944), καθώς και παρουσίαση του τρόπου και των προκλήσεων της μνημόνευσης των θυμάτων του πολέμου μέσα από σχετικό φωτογραφικό υλικό και διαλογική συζήτηση με τους μαθητές.
Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να προσεγγίσουν γεγονότα και φαινόμενα αυτής της ιστορικής περιόδου, καθώς και το ζήτημα της μνήμης μέσα από τον διάλογό τους με τον χώρο.

Το εργαστήρι είναι διάρκειας 2 ωρών και περιλαμβάνει τόσο περιπατητικό μέρος, όσο και συζήτηση στην Αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» της Καπναποθήκης «Π». Απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (10-18 ετών) και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 3 € ανά συμμετέχοντα/ουσα μαθητή/τρια. Η δράση θα τρέξει καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος