Ξάνθη: Εκδήλωση βράβευσης με άρωμα πόλης και αγοράς

“Ο όρος ΠΟΛΗ – ΑΓΟΡΑ μπήκε στη ζωή μας με πρωτοβουλία του Εκδότη, Βιβλιοπώλη, Δημοτικού Συμβούλου Μιχάλη Σπανίδη” αναφέρει ο γνωστός Ξανθιώτης ζαχαροπλάστης, ο κος Στέλιος Αρσενίου με αφορμή την απόδοση τιμών στο μαθητή της Γ΄Λυκείου Σπύρο Τερλεμέ, ο οποίος διακρίθηκε στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Όπως εξηγεί ο όρος αυτός “άρχισε να γίνεται αντιληπτός βλέποντας μερίδα των συναλλασσόμενων συμπολιτών μας να γίνονται ενεργά κύτταρα της τοπικής κοινωνίας πέρα από τις όποιες, όποιου είδους συναλλαγές”. Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι Εκδόσεις ΣΠΑΝΙΔΗ και το Ζαχαροπλαστείο ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ κάτι πρωτοποριακό για τα δεδομένα του μικρού τόπου: Την επιβράβευση με αναμνηστικά δώρα των καταστημάτων και τιμητικό ΑΡΙΣΤΕΙΟ τις κορυφαίες επιδόσεις των παιδιών μας, συμπολιτών μας στα Γράμματα, τις Τέχνες, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα.

Ξάνθη: Εκδήλωση βράβευσης με άρωμα πόλης και αγοράςΚάπως έτσι έφτασαν οι διοργανωτές σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης 27/10/2021 στο Σχολικό Συγκρότημα των Εκπαιδευτηρίων ΑΞΙΟΝ για την απόδοση τιμών στο μαθητή της Γ΄Λυκείου Σπύρο Τερλεμέ, ο οποίος διακρίθηκε στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. “Είχε προταθεί από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών με άλλους τέσσερις μαθητές για να εκπροσωπήσουν την πατρίδα μας” σημειώνει ο Στέλιος Αρσενίου και προσθέτει ότι: “Το ΑΞΙΟΝ έχει ταυτιστεί με την αειφορία. Διαρκείς, παντοειδείς αναφορές, συχνά πυκνά. Φτάνοντας, είδαμε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων ένα ΘΡΥΛΟ της ΠΟΛΗΣ – ΑΓΟΡΑΣ, να εξιστορεί στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς βιώματα, μαρτυρίες προσωπικές, ευρύτερες από το 1940. Ο λόγος για τον κύριο Αντώνη Δουκίδη, ιδρυτή της πάλαι ποτέ ΦΘΗΝΗΣ ΑΓΟΡΑΣ που συνόδευε ο γιός του Ηλίας. Στη συνέχεια έγιναν οι καθιερωμένες ετήσιες απονομές ΕΠΑΙΝΩΝ & ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ από εκπαιδευτικούς του Σχολείου”.

Ξάνθη: Εκδήλωση βράβευσης με άρωμα πόλης και αγοράς“Λίγο πριν το τέλος οι κυρίες Στέλλα Τολμίδου, Στελίνα Σπανίδου εκπρόσωποι των Εκδόσεων ΣΠΑΝΙΔΗ και του Ζαχαροπλαστείου ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ με ολιγόλεπτες αναφορές τοποθετήθηκαν στην επιβράβευση του Σπύρου Τερλεμέ.
Η πρώτη αφού συνεχάρη τον τιμώμενο ξεκίνησε την αναφορά της από ιδιαίτερα ζεστό μικροκλίμα του Σχολείου, όχημα για την μεγάλη επίδοση. Να είναι εσαεί ολοένα μεγαλύτερη. Αποκομίζει τεράστια οφέλη η Εκπαίδευση, η Πόλη κοντά στον ίδιο. Προέτρεψε τους συμμαθητές, -τριες του να τον έχουν πρότυπο, να προσεγγίσουν και γιατί όχι, να ξεπεράσουν τις επιδόσεις του. Η Στελίνα Σπανίδου επέστρεψε ως αθλοθέτης αυτή τη φορά στο Σχολείο από το οποίο αποφοίτησε. Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην Ποδηλασία, Στέλεχος της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας, οσονούπω με την αποφοίτησή της από τα ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής θα είναι και συνάδελφος των μέχρι πρό τινος εκπαιδευτικών της. Στόχευση ολοένα ψηλότερα ήταν η προτροπή της.”

Επιθυμία των διοργανωτών ήταν ο Στέλιος Αρσενίου να εμφανιστεί με τη ” μεγάλη τη στολή “, αυτή του ζαχαροπλάστη, όπως τον συνήθισαν οι κάτοικοι της Ξάνθης και όχι μόνο τόσα χρόνια… Έτσι και έγινε.
“Λίγο πριν αρχίσει να μας κερνάει, μας είπε κάποια πράγματα στα πλαίσια της εκδήλωσης εκτός σαντιγύς.
Που στοχεύει η πρωτοβουλία, τι μας λένε οι στίχοι του Πινδάρου, κορυφαίου Λυρικού Ποιητή της Αρχαίας Ελλάδος και Υμνητή των Ολυμπιακών Αγώνων, των Ολυμπιονικών, των κορυφαίων γενικότερα, για να κλείσει υπενθυμίζοντάς μας τους στίχους του Ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου : ” Άξιζε να υπάρξουμε για να συναντηθούμε “. είπε ευχόμενος με εγκαρδιότητα “Αγαπητά μας παιδιά, κκ. Εκπαιδευτικοί θερμότατα συγχαρητήρια και πάντα τέτοια.Χρόνια πολλά!”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος