Ξάνθη: Εφευρέτες junior παρουσιάζουν Ρομπότ και καινοτομίες

130 μαθητές και μαθήτριες, 16 συνολικά ομάδες από σχολικές μονάδες της αν.Μ.Θ. παρουσιάζουν καινοτομίες του μέλλοντος, ευφάνταστα, πολύχρωμα  project που κάνουν φτασμένους επιστήμονες να τα ζηλέψουν. Ο λόγος για τους συμμετέχοντες στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Πολιτικής που αύριο Σάββατο και την Κυριακή φιλοξενείται στην Ξάνθη.

« O Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας &Θράκης First Lego League Xanthi είναι κομμάτι του πανελλήνιου διαγωνισμού που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα αντίστοιχοι διαγωνισμοί θα γίνουν σε Αθήνα και Κρήτη.» είπε ο υπεύθυνος Δημήτρης Γιαννακούδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (11-3-2022).

Ο διαγωνισμός ήδη διοργανώνεται από το 2016 με πάρα πολλές συμμετοχές. Φέτος λόγω του covid η προσέλευση των ομάδων και η συμμετοχή θα γίνεται με ραντεβού, θα διαγωνίζεται η κάθε ομάδα με το ρομποτάκι-δική της δημιουργία και θα παρουσιάζει το επίσης δικό της project καινοτομίας.
Ως θεματολογία ο φετινός διαγωνισμός έχει επιλέξει τις μεταφορές και τα φορτία. Με τους συμμετέχοντες να καλούνται να παρουσιάσουν μια καινοτόμα λύση που έχει να κάνει με την εξοικονόμηση ενέργειας, τη διευκόλυνση των μεταφορών , με τις πράσινες μεταφορές κ.α.

«Η παρουσίαση θα γίνει από τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν, παιδιά ηλικίας από 9 έως 16 ετών» είπε ο κος Γιαννακούδης εξηγώντας ότι συμμετέχουν νέοι και νέες από όλη την αν.Μ.Θ.: Δράμα, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Κομοτηνή , Αλεξανδρούπολη. Συνολικά, σύμφωνα με τον κο Γιαννακούδη, 16 ομάδες, 130 μαθητές με την διοργάνωση να τελεί υπό την αιγίδα ανάπτυξης και επενδύσεων και τη στήριξη πολλών φορέων.

Αυτό που ενδιαφέρει την πλευρά των διοργανωτών είναι να διαπιστώσουν ποια βήματα προόδου και εξέλιξης έχουν σημειωθεί, αλλά και η ίδια η επαφή, συνύπαρξη και η συνεργασία των νεαρών εφευρετών. Όσον αφορά στην τύχη αυτών των δημιουργιών; Η ιστορία έδειξε ότι όπου αξιοποιήθηκαν κερδισμένες βγήκαν μόνο οι τοπικές κοινωνίες .
Δείτε περισσότερες πληροφορίες:εδώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος